Pepparkaksbak

 

 

Det börjar bli dags för det årliga pepparkaksbaket. Jag önskar mig en meditativ stund med klassisk julmusik i bakgrunden. Vi får väl se hur det blir med den saken :). Barnen brukar i och för sig tröttna snabbt och lämna mig med den stora degen efter den första plåten. Jag skulle gärna stå där i köket och med milt tålamod kavla tunna pepparkakor på löpande band med detta.

Förkläde/Svenskt Tenn, grytvante/IKEA, marmorbräda/HAY eller springa på någon på loppis, mått/Leila General Store, radio/Roberts radio, silikonkavel/Bagaren och Kocken som jag har och gillar mycket, kakburk/H&M Home och ljusstake/IKEA. 

 

 

5 comments

  1. Gillar dina "plock"-collage! Ack, en marmorskärbräda! En sådan är fin. Jag minns när IKEA hade små marmorskärbrädor för en billig peng. Det var bara några år sedan, eller snarare var det nog i slutet av 90-talet…. Köpte aldrig nån sån. Däremot har jag en stooor marmorbräda från just IKEA som vi använder för bak och karamelltillverkning!

  2. Å mitt ST-hjärta börjar banka lite extra hårt av det där förklädet (tant?). Men vill man verkligen få mjöl på elefanterna? Jag skulle nog ställa mig i ett hörn och försöka se fin ut, långt bort från kladd, smet och stänk.

  3. Karin: Och jag köpte inte heller någon IKEA-marmor … Grämer mig liksom du. Lyckos du som har en stor! Och kul att du gillar plocket.Victoria: Skoj att du gillar! Märkligt att sådana bak liksom bara försvinner 🙂 Bake on!Anna: Förmodligen alldeles sant. Men jag är ändå tant nog att tycka att sakerna skall användas 🙂 Men något sådant lyxförkläde har jag icke – snarare en gammal hederlig jeansvariant som har använts i evigheter. Men visst skulle väl de röda elefanterna vara eleganta i juletid.Lina: Tack, snälla du!

Leave a Reply

Your email address will not be published.