Fabriken: Dukning

Jag bad om tjänstledigt från Fabriken i december när vi körde Christmas by H&W, men nu är det dags att stämpla in igen. Dagens tema är dukning. Mitt bidrag blir ett slags moodboard till nyår. 

 

 

 

Det fanns en tid då jag älskade dukning galore. Det var nymanglade linneservetter, kristallglas till olika drycker, karotter och specialbestick. Jag kom av mig någonstans på vägen där, möjligen med barnens inträde i livet. Det blev inte högsta prioritet att stå och handdiska porslin med guldkant om man säger så. Och duken spilldes liksom ner på en gång. Barnen är äldre och så också jag. Dukning har blivit roligt igen. På ett annat sätt. Betydligt mer avslappnat och bara så mycket som man behagar för tillfället. Numera torktumlar jag linneduken. Och lägger på den alldeles skrynklig. Precis som det skall vara :). 

 

 

Mässing i olika former blir det. Nytt och gammalt i skön förening. Ett fat med enkla blockljus. En krans av björkris. Lite marmor och silvrigt glitter från mataffären. Pappersdekorer.

 

 

Stjärnor. 

 

 

Absolut så.

 

God fortsättning till er!

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema

signature

13 comments

  1. Absolut jättejätte fint! Och jag känner så igen det där.. Att duka fint försvann lite med barnen. Sällan jag orkar prioritera handdisk när det finns så mke annat man vill hinna. Men ibland vid speciella tillfällen är det så kul att lägga ner extra tid och omsorg.Hoppas ni får en fantastisk nyår, god fortsättning!//Nanna

  2. Snyggt!! Får nog härma dig lite där på nyår då 🙂 Första året på sjukt länge som jag inte ränner runt på jobbet. Hoppas ni haft fina juldagar, kram

  3. Sååå fint! Precis det där moodet är jag i just nu, vitt och guld/mässing. Om vi hade varit hemma i år på nyår så skulle dukningen få gå i precis det där temat. Fina bilder!

  4. Åh, det här var banne mig den snyggaste nyårsdukningen någonsin! Precis samma stil som jag tänkt mig till vår nyårsfest i år. Underbar inspiration! Tack 🙂

  5. Jag önskar dig en trevlig fortsättning på året och hoppas att 2013 blir ett fantastiskt bra år med hälsa och välmående.? Stor kram från Västkusten & Camilla ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *