Må bra: Målsättningar

 

Absolut mycket förutsägbart att jag kör ett av mina sällsynta inlägg i Må bra-kategorin så här någon vecka in på det nya året. För det blir onekligen så, nyårslöften eller inte, att man funderar tämligen mycket på detta med målsättningar och nya tider nu. En gammal vanlig mix av vad man stoppar i sig/träning/tidsanvändning. Jag är kluven här, helt klart. Och har såklart provat olika varianter genom alla mina fyrtio år. Dels den stenhårda linjen med målsättning, kryss i almanackan och avklarade saker. Dels en allmän strävan efter balans genom att försöka tänka rätt och att göra de rätta valen. Den första varianten har nog egentligen varit mest framgångsrik när det gäller mätbara resultat, men har varit svårare att behålla på sikt. Den andra varianten känns mer som en livsstil, men där kan man inte se konkreta resultat på samma sätt. I gårdagens morgontv flimrade det förbi någon med kryss på ett blankt papper. "Inga diffusa tankar. Berätta istället för din värsta fiende om ditt mål. Det gör att du kommer att kämpa hårdare för att uppnå det". 

Nu tänker jag att jag ändå kickstartar med de där konkreta målen under en tidsbegränsad rymd. För att göra saker och ting enkla att hantera. Att bara göra och slippa reflektera över valen. Det skall bara vara så Punkt. Jag tänker mig till påsk. För då bör vi se våren snart. Och då tänker jag mig själv i ett moln av La Tulipe. Det handlar inte om att inte leva på vägen dit såklart. Vi fångar väl dagen i vanlig ordning ;). Men den där målbilden, den tar jag med mig tills jag är där. Heja mig! Heja oss!

signature

5 comments

  1. Det snurrar i huvudet hos mig (med) med allt det här med mål och vad-man-nu-ska-ta-sig-till för att inte slarva bort sig. Jag är en ganska målstyrd människa inbillar jag mig, sen när man ser och hör andra så blir man helt hänförd, hur oooorkar alla. Fast det är väl det ingen gör, helt ;=) Så vi tar det väl lite pö om pö… VIsst är väl kickstarta Ordet med stort O?! Kram Milla

  2. Karin: Hjärta! Sofia: !Milla: Och man är ju sjutton så mer ödmjuk numera med såväl livskris – nix, personlig utveckling var det ja – och fysiska tråkigheter med sig i bagaget. Det är inte så himla lätt alltid. Och nej, jag tror inte att någon orkar allt 🙂 Det blir lätt fokus på en grej i taget eller ett intresse eller så och då kommer annat i bakgrunden. Kram

  3. Ja visst är det mycket tankar såhär dags. Tänk om man bara kunde omsätta sina klokheter till praktikaliteter lite bättre och oftare :-)För egentligen vet man ju.Men jag tycker det är bra med nystarter, och nyåret är ju ett naturligt sådant. Ofta är man ledig några extra dar, och att orka fundera och ta tag i saker brukar (i alla fall i mitt fall) ske när jag har fått vara lite extra ledig.Så heja oss alla som vill & försöker, oavsett sätt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *