Fabriken: Favorit i repris

Fabriken kickar igång vårterminen i dag. Skoj! Det första temat är "Favorit i repris", det vill säga ett äldre Fabriksinlägg som man redan publicerat. Jag har scannat arkivet efter något som ligger någorlunda i säsong. Och jag fastnade på förra februari och temat glas i inredningen. Jag gillar de tidlösa, klassiska bilderna som jag lika gärna skulle kunna ha tagit i dag. Här hemma ser det mesta ut detta år, som det förra. Glas är ett av mina favoritmaterial. Och så tycker jag om texten om oss för nitton år sedan. Så detta blir min favorit i repris. Håll till godo!

 

Glas i inredningen. 1994. Min blivande man och jag är på bilsemester. I glasriket. Jag höjer radion när detta hörs. Och övertalar honom att åka tillbaka en skumpig väg mellan Orrefors och Kosta för att jag nog ändå vill köpa två karaffer istället för bara en. Tänk er den man som går med på glasbruksrace en stekhet fotbollssommar och finn någon att hålla fast vid.

 

 

 

När jag gör temainlägg så brukar jag finna en tråd och skala bort annat. Den här gången blir det istället spetigt och mycket och allt möjligt. Lite som glaset själv som finns och fungerar på många olika sätt. Jag börjar med våra dörrar på nedervåningen. Trogna läsare kanske minns hur den helt öppna planlösningen blev mer och mer sluten när huset planerades. Den sista saken blev att sätta in dörrar. Det tidstypiska svaret från vår hussäljare var: Dörrar? är du riktigt säker på detta? Det blir ju en lite instängd känsla. Jag är så himla glad över våra dörrar. Varje dag. Och så är de av glas också. 

 

 

Jodå, jag har också ett gäng med loppisfyndade bruna flaskor. Ljuset blir så fint i dem och de får stå på lite olika platser efter humör och säsong.

 

 

Vid matplatsen har vi skjutdörrar. även de av glas.

 

 

Vår matbordslampa. Klassiska Romeo Moon av Starck. 

 

 

Just denna säsong tycker jag extra mycket om glas. För att det snappar upp och reflekterar det lilla ljus som når oss och som för varje dag blir mer och mer.

 

 

Två * Koskinen på mitt sidobord. Block Lamp och Lantern

 

 

Tung kristallvas från Orrefors. Köpt under någon av de där glasriketurerna. Vackrast utan något i.

 

 

Hommage till en av mina favoriter inom formgivning – Ingegerd Råman. Slowfox ljuslyktor och Olympiavas. 

 

 

Så mina glasdroppar som jag har haft med i många olika sammanhang. De är så vackra.

 

 

Lite kristallmagi.

 

 

Bidrag till Fabrikens tema Favorit i repris.

signature

12 comments

  1. Det var detta inlägg som fick mig att börja följa din blogg och jag har ofta tänkt på det hemma när jag varit i pysslartagen. Det har nog påverkat en hel del i hur vi har det hemma och jag har verkligen lärt mig uppskatta alla våra vackra glastingestar ännu mer. Inlägget är lika fint nu som då. Tack!

  2. Tina: Tack snälla! Det här var en helt annan start än höstens halltema 🙂 Känns lagom denna ursega vecka! Kul att Fabriken är igång igen!Sofia: Visst är det en fin klassiker! KramMaria: Men du – vilka fina ord! Stort tack för att du tog dig tid att skriva. Jag blir glad och får ny energi! Tack! Och roligt att du tycker om bloggen.

  3. Gjorde samma "Glasrikerace" som ni, fast året var 1993. Hållit fast i samme man sedan dess :)Till och med lyckats få med honom dit ett antal vändor till. Trots det stora avståndet från Umeå.

  4. Oj, min kommentar försvann nog. Försöker igen! Är också kär i de små glasdropparna, var fann du dem?Mvh, Jenni P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *