Må bra: Frukt

 

 

Frukt. Det finns så himla mycket gott. Och det är nog nyckeln till ett bibehållet sug kan jag tro. Att man varierar sig. Jag är dålig där. Jag fastnar för något. Då käkar jag det alldeles för ofta, för att sedan tröttna. En välfylld fruktskål hjälper till, där man blir inspirerad av att bara titta på allt det fina som ligger däri. Ett gammalt hederligt tips är att kombinera frukter till en liten minisallad, gärna med t ex valnötter eller kokosflagor för att få lite mer i magen och lite mer crunch på det hela. Har ni några bra frukttips? Delge mig gärna!

signature

17 comments

 1. För mig gäller en frukt om dagen. Försöker man dra ned på kolhydratsintaget ska man ju heller inte frossa i frukt….väldigt mycket fruktsocker blir det ju.

 2. Lina: Frossa var möjligen fel ord 🙂 Jag kan säga så här – jag käkar mycket mer frukt än innan. Och det känns bra! Och fruktsockret är jag inte orolig för vid en normal konsumtion. Jag kan tycka att frukt fått väl mycket stryk i kolhydratdebatten. Heja frukten!

 3. Bra att bli påmind. Just nu äter jag bara apelsiner… Men emellanåt mixar jag kokosvatten, som ska vara väldigt nyttigt, med några kiwi, en halv banan och is. Blir fräscht och jättegott!

 4. Honungspomelo! Det är bra "crunch" i dem. Längtar redan till nästa: köpte fel igår: någon sorts stor grapefrukt. Kan tänka mig att pomelon är god sådär kockigt filead.

 5. Jag resonerar likadant med det här med socker. Jag menar frukt innehåller ju så enormt mycket nyttigheter, det vore det väl dumt att skippa någon längre period iallafall. Jag har just börjat köra med smoothies- man kan blanda allt möjligt i. Man får köpa hem lite frysta bär också så kan man variera ännu mer. Idag gjorde jag en med yoghurt, hallon och lite ingefära, gott och lite vuxet : ) Funkar även med avocado, banan, mango mm

 6. Mitt bästa äta-frukt-tips stavas smoothie. I övrigt önskar jag bara att jag åt mer. Tycker verkligen INTE att man ska hålla igen på frukt. Melon med pressad lime är också en favorit, men helt klart lite säsongsbetonad.

 7. Just nu mycket citrusfrukter. I Marocko lärde jag mig äta skivad apelsin med små bitar dadel och lite kanel ovanpå. Jättegott och fräscht! Äpple, kanel, nötter, kesella/keso är också gott. Färskpressad juice och smoothies är gott men det är ju fibrerna som är nyttiga också! 🙂

 8. Mitt bästa tips är frukt tillsammans med kesella – mättar riktigt bra och är ett toppen mellanmål.Ett annat tips är att mixa fryst frukt, kanske bäst med bär där ändå… och kesella – vips har du din egen goda och sjukt nyttiga glass. Toppen när kvällssuget sätter in.Kram Jannike

 9. Min standardfrukost är naturell yoghurt med en liten skvätt vaniljyoghurt för att få en liten smaksättning och så en frukt i bitar, en näve havregryn och några valnötter och mandlar. Detta kan jag inte vara utan, det är sååå gott och frukten varieras men oftast är det apelsin eller äpple (helst svenska) och då med lite kanel på toppen. Dett står jag mig på i några timmar innan det är dags för en frukt från fruktkorgen på jobbet. Och så en på eftermiddan…. tre om dan 🙂

 10. Jag äter min frukt skuren i bitar och tillsammans md keso (den med passionsfrukt). Ett jättegott mellanmål och det är mättande och känns lite lyxigt.

 11. Bästa mellanmålet enligt mig är frukt i bitar och keso, gärna med lite nötter eller solrosfrön iblandat. Kan ju varieras i det oändliga efter säsong och vad man har hemma. Under julen körde vi "christmas edition", med några smulade pepparkakor i, mums!

 12. Håller med om de som säger smooooothie! Där kan man blanda i de frukter man har hemma, lite mjölk eller juice och så cashewnötter, gojibär, chiafrön, linfrön, avokado, grönkål… lite vad man har hemma! Smaskens! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *