Fredagssvepet vecka 6/2013

 

Vi har den andra helgen i februari framför oss. Fint det. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

 

 

Den andra säsongen rullar på HBO Nordic. Från och med tisdag kan man titta på Girls på SVT. Och detta måste ni se. En av mina favoriter just nu.

 

 

Snyggt svenskt beat

 

 

Brittiska lyxkedjan Net-a-Porter har legat i framkant med att publicera digital modeinspiration. Nu tar man steget längre med The Edit som även skall få en pappersvariant.

 

 

Norrgavel tillhör de bästa med att ta fram miljöbilder så att man vaggas in i deras värld med naturmaterial, trä och designklassiker. Ta en titt i katalogen här. Pressbild: Norrgavel.

 

 

Ett besök på åhléns slutar alltid med att jag står och känner på denna matta. Snart slår jag nog till.

 

 

Jag ser fram massor mot att se IKEA:s nya Stockholmskollektion live i april. Vitrinskåpet ovan till exempel. Så fint.

 

 

 

Vårens interiörbok. Northern Delights av Emma Fexeus som driver Emmas designblogg. Titta in här för fler bilder. 

 

 

Fint snitt på denna klänning som snart kommer till Lindex butiker. 

 

 

Veckans bloggfavorit är Daniella Witte som med sin stil gör världen lite vackrare. 

 

I början på veckan fick hon ta emot Elle Interiörs designpris för bästa inredningsaccessoar med karaff och glas för Hope. Nu har Carina Seth Andersson gjort kudden Mini dot som skall säljas till förmån för Unicef genom H&M Home i april. Himla fin. Det är mycket prickigt just nu.

 

 

 

Möbelmässan pågår i Stockholm. Rapporterna om produktnyheter duggar tätt. Byarums Bruk är en personlig favorit som nu lanserar cykelställ i design av Mårten Cyrén.

 

 

Det har varit många diskussioner om näthat i veckan efter Uppdrag granskning. Man blir berörd och upprörd. Det positiva är att det har kommit många motreaktioner. Anonym nätkärlek är en. Sänd en förskriven hälsning till någon som du tycker förtjänar det. En fin tanke.

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

 

Ps: Glömde ju alldeles bort att tipsa om K-special ikväll om Knausgård. Det skall jag se.

18 comments

  1. Norrgavel pallen är så himla fin. Tack för tipset om "Girls", trist bara att den ska sändas så sent som 22.30 på vardagar, hoppas att de ändrar på det. Ha en fin fredag!

  2. Härlig fredagsinspiration! Skåpet är ju såå fint, liksom kudden och mattan.. Jag har både en stor och en liten variant – älskar färgen och materialet!Ha en fin fredag och helg!

  3. Precis vad jag behövde nu!Jag har köpt den mattan, men mindre storlek tror jag. Tänkte ha den i badrummet först, men den luktar inte gott när den blir blöt, ett tips.Ha en fin helg!

  4. GRATTIS till veckans inredningblogg på Sköna Hem!!! Att de tog dem så lång tid att hitta hit 😉 här har ju jag sugit inspiration i åratal! Grattis än en gång och ha en fin helg 🙂

  5. Å så länge det var jag kikade här! Men nuså, härligt! Också nyfiken på Girls, mitt hopplösa icke-tvtittande till trots! Och mattan, just do it, älskar den där mattan, har två till råga på allt. Och #nätkärlek, alltid, till dig! Kram!

  6. Och så såg jag att sköna hem valt ut din blogg till veckans bloggfavorit. Det var förövrigt länge sedan jag kommenterade i bloggen. Jag blir glad av dina inlägg varje dag.

  7. Åå vilken ära att få vara med i ditt svep Weronica!Tack för alltid så levnadsfull (om det nu finns ett ord som heter så) inspiration och fina ord!Kram D

  8. Trots att fredagen är över njuter jag av ditt svep och funderar över var jag bäst placerar cykelstället (eller kanske snarare hur jag övertygar bostadsrättsföreningen att byta ut de vi har) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.