Fabriken: Påsk

Jag gräver i arkivet, fast i sjukstugan som jag är för tillfället tillsammans med sonen. Så mycket pyssel och pynt blir det inte denna gång, snarare ett övergripande tema påsk. Med fokus på vädret märker jag. För om det är något som jag hoppas på när det gäller påsk så är det just vädret. Snötäcket ute förebådar möjligen inte en sommarvarm påsk som inleds om en vecka, men hoppet är väl det sista som överger en. Typ.

 

 

2009 var den första påsken som vi bodde i huset. Ni ser. Sommarvarmt. Små barn i leran i kortärmat. Idylliskt. Och jag längtade ihjäl mig efter att trädgårdens grund skulle vara klar. Men solen. Den strålade.

 

 

Påsken 2010 har jag endast innebilder i bloggens arkiv. Tydligen snöade det på Annandagen. 

 

 

Så den där ljuvliga påsken 2011. När vi hade sommarvarmt här sent i april. Jag frossade i utomhusbilder på bloggen. Vi sitter ute och äter på Påskafton. Alltså detta. Skulle inte vara helt fel igen.

 

 

Förra året var vi tillbaka inne igen. Det bestående minnet är den egna lilla påskharen som satt och tryckte utanför köksfönstret hela påskhelgen. Magi i det lilla.

Det verkar vara vartannat år detta? Så vad sägs om värme om en vecka :)?! Can´t wait!

Bidrag till Fabrikens torsdagstema.

signature

11 comments

  1. Åh, jag önskar så att det blir sommarvärme snart, eller i alla fall vårvärme, för vintern är jag urless på :(Krya på dig (er) i sjukstugan!Kramar

  2. Ja tack till sommarvärme. Inte en sekund för sent. Jag minns också påsken 2011. Vi satt ute och drack rosé. Oj, vilket lyckoskimmer över det årets väderleverans.Men du, din stackare. Krya-krya på dig.

  3. Någon sade mig att vecka 12 förra året var det plus 20 grader i Stockholm. Sedan blev det kallare igen. I år känns det inte som att det någonsin kommer att bli varmt. Brrr.

  4. Åh,tusan vad härligt det vore om vi fick en påsk med sommarvärme! Men… det känns inte så troligt, nej. Och just nu känns det som om jag skulle bubbla av lycka om temperaturen bara orkade sig över 0-sträcket.Hoppas ni kryar på er snart!!

  5. Kul me lite påskhistoria!Själv önskar jag mig friska barn så vi kan ta en skidtur och sedan gräva en stor härlig snögrop på fjället och njuta av vårsol och gott fika:) Fin helg till dig W och krya på er kramar!/A

  6. I år känns det som att påsken kommer bli kallare än nånsin. Jösses vad jag längtar efter våren nu! Ännu mer efter att ha sett dina soliga bilder! Din blogg är så fin, det blå fredagssvepet innehöll bara snygga grejer (och några viktiga). Jag borde ta mig tid att läsa bloggar (och blogga mera) igen. Men annat tar upp tiden nu med två små, blir kanske annorlunda när de är lite större. Nu 5 månader och 2,5 år. Jag tittade egentligen in här lite för att tipsa om att jag säljer några Nansoklänningar, och en hel massa annat, har hårdrensat, på min bloppis, som denna gång fick flytta in i ett album på facebook som jag gjort synligt för alla. Här är länk som ska funka om man har facebook-konto: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151708304551055.1073741826.673246054&type=1Man kan se det även utan konto men då kan man inte kommentera, men maila går bra: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151708304551055.1073741826.673246054&type=1&l=fe0f75dc77Kika in om du vill. Och tipsa gärna om du vet fler Nansofantaster 🙂

  7. Med våra -14 grader här i Skåne nu på morgonen och halvmetern snö framför ytterdörren har jag svårt att tro på en varm och skön påsk. Brrrr….Fy vad jag är trött på det här nu! VILL HA VÅR! BUMS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *