Må bra: Fortsättningen

 

Hur går det med livet efter detoxen ? Tackar som frågar, det går sannerligen ganska så bra. Jag bestämde mig för att i princip följa samma program även denna månad. Målsättningen nu är att komma igång med träning efter influensaperiod med lång återhämtning. Min senaste promenadnotering i Runkeeper är från den 12 mars, vilket sammanfattar läget ganska så bra… Hur går det för er? Det var många som skrev att de funderade på och blev peppade till hälsosatsningar när jag skrev mitt detoxinlägg. Hur har ni det?

Kung Markattas te är nytt för mig. Rekommendation på Rooibos vanilj – ny kvällsfavorit.

 

Och alltså detta – får mig också att må så himla bra.

 

14 comments

 1. Kul att det går fortsatt bra! Visst är det trist när sjukor kommer emellan, men det är ju inget att göra åt, bara att försöka komma igång igen när man är frisk.Jomen nu är jag också på gång. Skulle starta under påsklovet, men blev såklart sjuk… Men nu känner jag mig väldigt motiverad. Försöker tänka på att äta nyttigt, och träningsmässigt har jag som mål att komma ut och springa minst 3ggr/vecka. Sen är jag väldigt sugen på att lägga på styrketräning på det för att stärka den något förfallna kontorskroppen…. Jag höll på en del med styrketräning fram till att gravidmagen blev lite för stor med äldsta (hmm. dryga 8 år sen alltså…), men nu tänkte jag se om hemmaträning skulle fungera. Så det blir förmodligen inköp av ett hantelset snarast.Nämen nu är det bara att köra på, eller hur! Heja!

 2. Mrs b: Ja, heja, heja oss! Styrketräning är något som jag sannerligen skulle behöva. Det får bli nästa steg. Jag satsar i första hand på mina promenader igen. En sak i taget, så kommer man framåt – eller något i den stilen :). Nu kör vi!

 3. Å det där teet måste jag spana in! Dricker nästan enbart roobios numera eftersom det inte går att sova alls nuförtiden av tein/koffein på kvällstid. Jag kör på med mitt GI, hade ju tappat fokus ett tag men nu är det igång igen. Ska träffa en PT imorgon på gymmet för att fokusera på rätt saker i styrketräningen, det blir ganska snabbt slentrian och då behövs nytt tänk. Styrketräning är min livlina! Härligt att höra att du fortsätter, visst är det så mycket enklare när man väl kört ett tag. kram Milla

 4. Milla: Har du testat vitt te? Jag märkte också av tein på kvällstid och drack mycket roobios då. Sedan gick jag över på det vita teet i Clippers sortiment – framförallt hallon som är så gott. Men nu fick Kung Markattas Rooibos följa med och jag gillar ju vanilj mycket, så detta är en riktig höjdare. Kul med PT! Heja! Kram

 5. Seg, mörk höst och mycket godsaker över julen resulterade i trånga kläder, pösig midja och dålig form och styrka så jag satte friskt igång med bättre mat och tre gympapass i veckan efter nyår. Men så hände något med ryggen, det gjorde ont, ont, ont och jag tappade fullständigt fokus i några veckor och tröstade mig med godis och föll tillbaka till ruta ett. Men så blev ryggen långsamt bättre, jag kunde börja promenera igen och satte återigen igång med bra matvanor och drog samtidigt med mig några jobbarkompisar så vi kan peppa varandra (och tävla lite)! För mig är också styrketräningen snart igång igen, vet att den är väldigt viktig för att inte få ont. Och den här gången SKA jag inte falla tillbaka och motivet är HÄLSAN! 🙂

 6. Eva: Heja! Det är svårt när man tampas med ont samtidigt, men man får försöka att ta de förutsättningarna med sig och göra det bästa av situationen. Jag känner också att jag aldrig i livet vill tillbaka till det som var innan, så nu gäller det att ligga i med att addera bra grejer hela tiden! Precis – hälsan framför allt!

 7. MÅ BRA, vilka härliga ord. Att må bra är det som är viktigt. För två år körde jag igång med att äta mindre kolhydrater, och det har fått mig att må bra sen dess. När min dotter hade ?godisförbud? i ett år så tänkte jag, -va 17 kan hon, kan väl jag!, och utan godis mår jag bra.En rygg som har bråkat med mig har fått iväg mig till gymmet, och av styrketräningen mår jag också bra. Sen lugn och ro hemma, många tända ljus,skön musik, gott vin och god mat.Må bra är bästa målet.Kram och heja heja!Anneli

 8. Jag älskar verkligen den låten också. Jag försöker vara sund och undvika socker så mycket som möjligt, dricker mycket varmt citronvatten med ingefära och går på pilates en gång i veckan. Joggingturerna som jag planerat verkar dröja men nu är det visst vår och då får jag nog snurra på mig dojorna. Heja dig vad du är bra! Och tack för världen shärligaste blogg, du bjuder på så himla mycket här!! Ett föredöme för alla andra bloggare 🙂

 9. Jag är verkligen inspirerad av din livsstil! Jag har inte gått lika hårt ut ändå (och det är ett medvetet val efter vissa ätstörningsproblem när jag var yngre), men jag minskar på godis och sött och adderar mer nyttigheter… och sen unnar jag mig lite av varje fre-lör men inte hur mycket som helst som innan:) Det där teet måste jag testa!

 10. Anneli: Det är ju det det handlar om har man märkt när man blivit gammal och vis :). Det låter som om du gör just det. Härligt! KramKristin: Och nu finns äntligen hela skivan. Repeat, repeat 🙂 Och dina kommentarer är som små måbra-piller hela tiden. Tack snälla du!Victoria: För mig handlade det om att bestämma mig – på riktigt. Annars går det inte i mitt fall – alldeles för svag i anden 😉 Heja dig!Nanna: Klokt. Man får lov att följa sin kropp och känna in vad som är bra. Teet har jag kört med hela veckan nu – gillar det mycket! Så spännande med ditt kartprojekt – det ser jag fram emot!

 11. Heja dig!Jag har börjat i andra änden, med träningen, efter många misslyckade detoxförsök. Är faktiskt så stolt över mig själv, efter 20 (skäms) år av träningsuppehåll, att numera vara uppe i regelbundna tre ggr/v. Helt plötsligt är jag glad :o)Trevlig helg!

 12. Hejsan! Jag vet inte om jag kan kalla det jag gör för detox, men jag har hållit uppe helt med kvicka carbs i fem veckor nu. Behöver göra det ibland när jag kommit in i snaskträsket. Socker är en stor svaghet och tyvärr triggar vanliga saker som pasta, ris och bröd sötsug hos mig så Cold Turkey är enda vägen som funkar. Jobbigt några dagar, sedan väldigt skönt att inte småäta! Här i Shanghai är dock roligare tilltugg som Renée voltaires inte att finna alls och mycket annat extremt dyrt. Men frukt (som jag klarar max 1/dag) och grönt billigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.