Fredagssvepet vecka 16

Ser man på. Det blev fredag denna vecka också. Håll till godo med veckans svep!

Nu skruvas det upp inför premiären av The Great Gatsby i maj. Cary Mulligan spelar Gatsbys stora kärlek Daisy Buchanan och är med i ett stort reportage i amerikanska Vogue fotograferat av Mario Testino.

Scenografin i filmen lär vara något alldeles extra. Juvelerna kommer exempelvis från Tiffanys och är specialgjorda eller tagna från deras arkiv – se film om samarbetet här. Och inte att förglömma såklart – boken av F Scott Fitzgerald.

Fin liten bubblig vas/lykta Godkänna från IKEA.

Det gäller att minnas just det. När regnet piskar och vindarna viner.

Liljekonvaljer. En favorit bland blommor. Jag har fortfarande inte nosat på Byredos nya doft. Förhoppningsvis snart.

Så jag tjatar om Håkan Hellström. Ja, jag vet. Men skivan är så in i den bra.

Det syns mycket virkat i affärerna för tillfället. Här topp från WERA/Åhléns.

Liten väska/Lindex.

Helena tipsade om Molanders i veckan. Nu har jag fastnat och tittar på kvällarna. Himla bra!

By Malene Birgers sjalar är så fina. Jag har en paisleymönstrad skönhet i vår.

Jag påminner om The Edit – Net A Porters onlinmagasin. Alltid bra läsning – gillar framförallt deras listor.

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

PS: En favorit bland bloggare – Krickelin – har börjat sälja sina vackra bilder. Det pågår en utlottning på bloggen. Såklart att jag vill vinna Regn och Växthuset. Magiskt fin! Ta chansen ni med!

signature

8 comments

  1. Ingen av Byredos dofter slår Gypsy water! 🙂 Inflorescent var dock helt ok…. Ett litet inredningstips är att Habitat öppnar i Pub huset i sommar. Trevlig helg!

  2. Martina: Jag har Pulp och La Tulipe. Måste nog nosa en gång till på Gypsy water också – många som gillar den! Habitat i Sverige – ljuv musik! Fin helg!

  3. Ljuvliga fredagssvep – det sprider en väldigt härlig känsla! Måste vara nära 100 nu…!Trevlig helg! //Elisabet

  4. Ha, ha, ja, Håkan ja, han var för söt i Skavlan – bara älskar berättelsen om när han gav en annan bilist fingret…Såg något om Gatsby-filmen i någon tidning – oh la la liksom – verkar bli ett frosseri i den ljuvliga tidens kläder och "prylar". Spännande. Och Leo Di Caprio på det – vad kan gå fel då? :)Nu lyser solen så att jag knappt ser vad jag skriver, så nu önskar jag bästa fredagssveperskan en fin kväll och helg!/helena

  5. Oh my! Tänk, vilken fantastisk ära att få vara med i ditt fredagssvep. Stort Tack och så önskar jag dig en härlig helg. Trädgården kanske? Jag ska ut och bygga blomsterlådor nu…

  6. Molanders har varit min favorit i vår…Och Håkan är jag helt upphakad på.Och massa fin inspiration här alltid. Älskar dina svep! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *