Söndagsbilder – Rosor

 

 

 

Det har sannerligen varit en fin Pingsthelg. Det där med Pingst faller lätt i glömska, sedan den ljuva Annandagen inte längre finns med som röd dag i almanackan. Men nog har vi fröjdat oss ändå i sommartemperaturer. I dag regnar det, men annars har det varit fina dagar här på vår plats på jorden. Några söndagsbilder blir det som avslutning på helgen. Temat blev rosor när jag gick en runda med kameran. Bedårande små rosa som jag fann när vi handlade mat i går. I den där perfekta nyansen. 

 

 

Och så den där fina editorialen med Carey Mulligan i Harpers Bazaar UK. Mulligan spelar som bekant Daisey i The Great Gatsby. Jag hade tänkt att se den i helgen, men det blev mest trädgård för min del. Tidningarna var inte lyriska direkt – vad tycker ni som sett den?

 

 

Till dig min kära mamma som firade sextio år i går.

 

 

Plantskola i dag med idel favoriter såsom verbena, chokladblomma och heliotrop. Jag blev även med min första David Austen-ros som skall krukplanteras sålänge. Det blev en rosa Eglantyne.

 

 

I morse efter rundan i skogen, upptäckte jag massor av bedårande röda knoppar på min Louise Bugnet. Då kan man ge sig på att stritar och bladlöss är i spåren. Jag duschar med milt såpavatten. Meditativt på sitt sätt det med.

Schlagerhelg (visst var det rätt låt som vann!) följs av Hockeykväll i dag. även om jag spottat upp mig när det gäller mina gamla sportnördstakter, så vete sjutton om jag inte väljer Barnmorskorna på SVT i stället. Fin avslutning på helgen! 

signature

7 comments

  1. Vackra rosor du hittat till din mamma! Tänk när man får njuta av egna i trädgården, det ser jag fram emot!Fniss, jag valde barnmorskorna. Lyckas inte uppbåda tillräckligt intresse till en hel hockeymatch även om resten av familjen hejar för fullt:) Fin vecka! kram Victoria

  2. Postadress Torslanda: Visst är det synd på den trevliga Annandagen tycker jag. Visst fick vi en Nationaldag istället, men långhelger är ju så himla fina :)!Mia: Tack snälla!Maliin: Tack! Detsamma!Petra: Ja, det faller liksom bort. Och långhelger som är så himla trevliga!Victoria: Ja, nu grönskar det därute. Barnmorskorna blev det för min del också. Jag kunde följa hockeyn genom makens gastande 🙂 Fin vecka till dig med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *