Tulpaner i regn

 

 

 

Jag blir mer och mer förtjust i dem i trädgården. Tulpaner. Och det gäller att komma i håg det i höst när jag mest drar blickarna inomhus. Det känns alltid aningen motigt att sätta ner de där lökarna, men som sagt, det gäller att minnas hur mycket man uppskattar när de kommer fram. Pampiga Queen of Night står på parad i rabatten tillsammans med vita skönheter. Till hösten skall jag plantera ner rosa i olika nyanser också. Jag gillar det lite oborstade och vilda intrycket här.

 

 

Humlen slingrar upp sitt gröna mot armeringsnäten. En växtkraft utan dess like. 

 

 

Sommarfeelingen byttes mot regn i går, men de är nästan som vackrast då tulpanerna. Och så står de lite längre än om det bara är gassande sol på dem.

 

 

For the love of.

signature

14 comments

  1. Jättefina bilder, och JA tulpaner är verkligen vackra. Tyvärr har vi rådjur som går på tomten, så i vår trädgård blir det inga tulpaner som slår ut, rådjuren måste tycka att tulpaner smakar väldigt gott. Fint ni har gjort med rabatten och altanen! Kram Anneli

  2. Anneli: Trist med rådjuren som har tulpanfest.Hoppas att du får njuta av andra blommor istället – narcisser skall väl ratas har jag för mig? Tack!Anki: Tack snälla!

  3. Ja men visst är det härligt. Jag frossar också i plantor och drömmar om trädgård. Tycker det är som bäst just nu och regnet som föll igår gör bara allting ännu vackare på något sätt. Vackra tulpaner och jag gillar verkligen ditt armeringsjärn. Rosten förstärker det gröna. Snyggt!

  4. Hej så fint! Vad heter den vita tulpansorten? Och vad kombinerar du dem med i rabatten? Tipsa gärna och visa fler bilder på rabatter. Vi samlar inspiration då vi är i gång med att anlägga helt nya och lättskötta rabatter:) och sist men inte minst; tack för en jättetrevlig blogg!!

  5. Åhhh, så snyggt! Tulpaner… Jag har två halva stackare som kom upp efter rådjurens kalas.Jättefint i rabatten där! Och häftigt att humlen funkar så bra i kruka. Ska ha det i åtanke. Våra blåregn som var tänka vid pergolan har inte alls tagit sig, så det är nog snart dags att tänka på nåt annat att ersätta med.

  6. Skulle vilja slå mig ner i din trädgård med en kopp kaffe och njuta av grönskan;)Så fint!Här är de rätt länge innan det är SÅ grönt.kram!/A

  7. Vilka bilder Weronica!Åkte in i inpirationsmappen på direkten!Vad är det för sort på tulpanerna? De vita ser ut som ngn sort av papegojtulpan?!?Du är verkligen en inspirationskälla!

  8. Johanna: Tack snälla!Monica: Det är en stålkant från Weibulls.Heléne: Det är en papegojtulpan och en som heter Mondial. Jag är rabattnovis, så jag går mest på känsla och vad jag tycker är vackert :). Här har vi två buskrosor – Martin Frobischer – lavendel, höstanemon, lammöron, tulpaner och så har jag frösått luktärtor och vallmo. Jag vill ha något för alla säsonger här – vi får se hur det hela utvecklar sig. Tack snälla!Mrs b: Rådjur har vi inte i trädgården här, så tulpanerna får vara i fred i alla fall för dem. Humlen planterades förra våren och den verkar övervintrat väl i kruka. Nu växer den massor!Alex: Vi bor sannerligen i ett avlångt land. Jag blickar ner mot Skåne och känner mig lite avundsjuk där 🙂

  9. Cissela: Tack snälla! Papegojtulpan som sagt – tror den heter Parrot helt enkelt – och så Mondial. Nästa år blir det ännu fler tulpaner, för som jag tycker om när de blommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *