Dagens favoriter i trädgården

 

 

 

Sprickfärdiga syrener mitt i regnet. Jag älskar dem. De är den där ultimata försommardoften som innehåller alla förhoppningar i hela vida världen. 

 

 

Daggkåpan. Som blir alldeles magisk av regnet. Jag har tidigare förhållt mig lite avvaktande till denna klassiker, men de här bilderna i senaste Sköna Hem fick mig att bli övertygad. Ett antal rejäla spadtag hos mina föräldrar till vår plätt. Mitt bland lavendel, pioner och syréner. Jag hoppas på ljuv förening där i jorden.

signature

8 comments

  1. Vilka härliga bilder, Weronica. Angående daggkåpan har jag för mig du undrade om den spred sig, eller hur? Om du är noggrann med att klippa bort blomstänglarna så hindrar du den att frösås. Och klipper man kan daggkåpan även få för sig att bjuda på en andra blomning. Jag gillar den mycket.

  2. Annelie: Tack snälla du! Nu har jag satt Daggkåpan på ett ställe där den gärna får sprida sig lite, men jag skall hålla utkik. Tack för ditt tips! Blomstänglarna är ju dessutom så vackra att ha i buketter.

  3. Vilken tur att du har upptäckt denna "regnsamlargrotta", så att jag som – nästan helt – saknar en egen täppa för tillfället, ändå får njuta av dess anspråkslösa skönhet! Kan man annat än att älska en växt som älskar regn?Och dina gåtfulla mörka tulpaner, en bit ner på sidan, är också vackra. Väldigt vackra.Tack kära W, för en titt i den inspirerande (bild)trädgår’n./helena

  4. Vackra bilder som alltid Weronica!Jag har också slagit till på ett gäng daggkåpor till vår trädgård, ihop med gräddvit astilbe och vita hortensiabuskar under vårt stora magnoliaträd.Kan verkligen rekommendera dig att åka till Billbäcks Handelsträdgård, du som inte bor så långt bort. De har ett väldigt mysigt café som heter Villa Flora, med mycket hembakat och fräscha lunchrätter på menyn.Kram Mia

  5. Åh W. Dina bilder. Din känsla. Syréner är min barndom. Alla skolavslutningar med kransar av syrén i huvudet. Finaste. Vi hade en berså av syrén när jag var liten. En berså. Bara namnet är to-die-for.

  6. Ååå, så härligt!! Underbara bilder! Själv älskar jag daggkåpa, framförallt eftersom jag tycker blommorna är så fina att göra sommarbuketter med. 🙂 Jag funderar på att köpa ett par plantor till kolonilotten. Men det kanske inte blir prio i år….finns en stor perennrabatt där som behöver tas hand om..Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *