Att skapa rum

 

 

Det är som vanligt i maj. All energi kanaliseras in i skapandet av utemiljön, istället för att puffa kuddar inomhus. Men det är väl härligt! Alla säsonger har liksom sin charm. I helgen planterade maken en liten bokhäck framför vårt stora trädäck. Här har jag hämtat inspiration från Almbackens fina häck som ramar in hos dem. 

 

 

Detta med att skapa rum i trädgården är lätt att betrakta som en liten förolämpling när man sitter med en nyanlagd trädgård. Det tar ju liksom tid det mesta som bekant. Men man måste ju börja någonstans och jag är så glad att ha blivit av med den där värsta förlamande rädslan att göra fel. Man måste försöka, så är det. Nästa projekt blir målning av planket som ramar in vårt trädäck på andra sidan mot innergården. Någon frågade om husfärgen – det är Trägrå 1 från Nordsjöfärg

 

 

Jag vet att man ska binda upp nyplanterad avenbok med t ex bambupinnar för att den skall växa rakt och uppåt. är det detsamma med boken? 

 

 

Hoppas att ni också haft en fin trädgårdshelg!

signature

14 comments

 1. Men så fint! Dom där tulpanerna var väl alldeles fantastiska, såååå fina 🙂 Jag har också övervunnit min rädsla samt saktat ner tempot, jag vill ju så gärna att det ska bli så där lummigt och mysigt på en gång, överallt. Men nu ligger fokus på att få klart ett hörn så går vi över till det andra när vi känner oss färdiga med det :)// A

 2. Ja, jag har hört att det är samma sak med bok. Vi band i alla fall upp hela vår bokhäck och attans så rak och fin den blev! 🙂

 3. Själv är jag mer än novis på ämnet men provar mig fram och försöker sakta ta mig framåt. Önskar dock jag hade mer kunskap och mer "feeling" för VAD som bör göras för ett bra slutresultat och "gröna rum". Men det kanske kommer…Kram Jannike

 4. Så inspirerande att se din trädgård växa fram och dela dina tankar kring planeringen. Jag är ingen trädgårdsmänniska, har inte varit iaf, men i vår har det väckts något inom mig. Trädgårdskärlek, kanske?

 5. Hej,men så kul att ni blivit inspirerade av min trädgård. Så glad jag blir!Binda upp eller inte skulle jag säga beror dels på plantan och dels på hur hög häcken ska vara. Vår häck är inte så hög, ca 1 m. De flesta plantor har klarat sig utan pinnar men några var sneda och dem band vi upp. Vi har bokhäck runt studsmattan också och där har vi ännu inte några pinnar alls faktikst och det kommer nog inte heller att behövas. Det blir naturligtvis känsligare om häcken ska vara hög.Jag kan bara gratulera till valet av häckväxt. Vi är sååå nöjda med vår. Att dela in trädgården med hjälp av häckar gör dessutom underverk på kort tid. Kram,Maria

 6. å jag njuter av att se din trädgård :). maj är för mig den slitigaste månaden på hela året (jobbar som lärare) och lovar mig själv att ta hand om trädgården, men det orkas inte… så jag håller tummarna att allt överlever till semestern när orken kommer tillbaka.tack för jättefina bilder!

 7. Ja men det är ju så fint att dela upp sin trädgård i rum. Men som du skriver så tar det ju sin tid och det där med tålamod är inte riktigt min grej. Vi planterade avenbok samt idegran förra året och jag är så spänd över hur mycket de kommer att växa i sommar. Ska bli roligt att fortsätta följa din trädgård. Du har fått det otroligt fint så här långt!

 8. Å, så jag känner igen det där med ny trädgård! En platt plätt, liksom. Vi hade en gammal, uppvuxen (vildvuxen), lummig gård vid vårt förra hus… och det var ju alldeles underbart. Men sen byggde vi nytt hus på nytt område och oj vilken tid det tar innan ens en buske är någorlunda stor. Tålamod, tålamod… :)Tycker er trädgård ser väldigt fin ut iaf!

 9. Wow vad duktig du är! Jag är nyinflyttad i hus och har trädgård för första gången… Jag avvaktar mest och ser vad som kommer upp. Inte för att jag vet vad det är ändå :-. Men jag har några trädgårdsböcker jag bläddrar i.Svarta tulpaner är ju bara hur snyggt som helst!!!Ha en fin dag!kram Malin

 10. Å va fint det blir! Tänk va lustigt det är, man vill alltid ha det man inte ha. Själv tänker jag att de vore himla trevligt att få börja från noll och verkligen inreda trädgården precis som man vill!Tycker du verkar lyckas helt perfekt med det:)Sen kan du sitta under trädet, eller i bersån när du blir gammal och minnas när ni grävde och slet!Kram/A

 11. Du har bara en så skön estetisk stil. det blir vackert oavsett om det är inne eller ute. Så lita på din känsla. När jag för några år sedan stod med trägård kände jag som du. Rädsla för att göra fel. Men i värsta fall, så byter man bort växterna man planterat eller flyttar dem. Naturen kan man inte styra över. 😉

 12. Åååååhhh….! Så fint det blir :-)Du är en ständig källa till inspiration, på alla plan. Jag lusläser alla inlägg och tar tillmig det som kan passa oss bäst ;-)En liten fråga bara: Ert trädäck ser så ljust och fint ut, har ni möjligen laserat det och i så fallmed vad?Ha en jättebra dag!KramAnna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *