Att fortsätta skapa rum

2314avenbokhäckJo, man får lov att fortsätta. Detta eviga arbete med att skapa rum i trädgården – en klyscha, såväl som en personlig käpphäst – och ständigt utmanande när man nyanlägger en trädgård. Man kan liksom inte låta bli att sucka lite åt alla gamla knotiga träd i böckerna, när man står här i sitt platta. Men som sagt, man fortsätter. Förra året planterade vi en liten bokhäck framför trädäcket. Nu har vi fortsatt med ett gäng uppväxta avenbokplantor för att få en liten grön vägg som ytterligare ramar in däcket, skapar ett hörn i trädgården och avgränsar mot grannen medan den tappra ligusterhäcken växer på där bakom.

2314avenbokhäck1På däcket har två ommålade Hasselforsbänkar ytterligare bidragit till rumskänsla. Framför syns en rabatt som anlades i höstas. Basen är tre Austinrosor bak och lavendelkant. Här har det blommat narcisser och tulpaner nu i vår tillsammans med två nyplanterade vita löjtnanshjärtan och den kaukasiska förgätmigejen Jack Frost. Bakom rosorna tittar luktärtor fram som förhoppningsvis blir en blommande vägg senare i sommar och så har jag satt en Dahlia för första gången. Det här området i trädgården skall kompletteras med ett träd och jag har nog bestämt mig för ett silverpäron.

2314avenbokhäck3Om ni är det minsta intresserade av trädgårdsrum rekommenderar jag denna bok varmt. Alla trädgårdarna är kanske inte i min stil – som det ju blir när man samlar ihop många – men just ur perspektivet skapa rum och linjer i det gröna – himla inspirerande.

signature

5 comments

  1. Bara genom att se det inspirerande omslaget och sen att du tipsar om den, så får det nog bli en liten beställning. 🙂
    Kramizz Laila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *