Fabriken: Mönster

 

 

 

Med regnet strilande utanför och med barn som endast är en ynka avslutning från sommarlov, träder jag åter in i mitt blomstrande sovrum för ett mönstrigt inlägg till Fabriken. För det är ju så här. Jag älskar mönster. Jag inspireras av mönster. Jag lever livet i samklang med Josef Franks och Estrid Ericsons universum där allt går när det gäller mönster. Det är vanligt att man resonerar enligt logiken – lugn bas kan klara mönster, mönster i basen kräver mer neutraler. Jag tycker snarare att det är lite tvärtom, i alla fall när man har en stormönstrad tapet som vi har i sovrummet. Det kräver liksom mer. Mönstren och färgerna trampar in och blandar sig med varandra till en alldeles egen värld.

 

 

Det var precis som om Krysantemerna i tapeten sade tack ska du ha till mig, när jag fyndade klassisk Anna O. textil till sovrummet. 

 

 

Jag mönstermixar nästan alltid med vissa ingredienser – Svenskt Tenn, klassiskt blåvitt och sedan vad som efter behag och säsong.

 

 

Jag dras till det som inte riktigt går ihop, bara för att det till slut ändå liksom gör det. Hisnande kombinationer som på pappret verkar himla kluriga, men som jag ändå tycker så mycket om. Heja mönster!

Bidrag till Fabrikens torsdagstema.

signature

14 comments

  1. Du har så snyggt så jag smäller av :)Översta bilden, vad är det blå/vitmönstrade för något? Älskar mönstret…och blått/vitt :)Tack för en fin blogg!

  2. Älskar det! Men själv vågar jag inte alls. Men du kan som ingen annan. Helt galet egentligen men så perfekt ändå. Tror du det har något med personlighet att göra? Är du lugn och trygg eller mer spontan och osäker? Inbillar mig att eftersom jag är lite vilsen i livet måste jag ha det lugnt och vitt omkring mig… Typ alla vi stressade människor behöver liksom lite vilsamhet..Men det är bara en tanke. Isåfall skulle du iallafall va väldigt lugn och trygg:)Kram/A

  3. Oj, känner mig som en "kommandora" men är inte blommorna pioner? Hade önskat jag vore mer modig med mönster, som du…men här är det bara det tråkiga (?) vitt och fräscht!! :)Kram

  4. Är det mellangrön på din kruka från Svensk tenn, den ser nästan blå ut?Oh nu vill jag ah den ännu mer men gilalr inte hel färgerna.

  5. Tack för alla mönsterglada kommentarer!Alex: Haha! Kanske det :)Tina: Det är en kopp från Spode/Blue Italian.Jeanette: Det är den mörkgröna krukan som skiftar lite beroende på glasyr och hur ljuset faller.

  6. Oh då är tipset kanske att välja kruka i butik & inte via webshopen eller vad tror du? Typiskt när jag precis var i butiken 🙂 Då får det bli ett besök inom kort tror jag bestämt.. Tack för hjälpen!

  7. Tina: Svartvit sjal Hinta från Marlene Birger och sängbänk med tickingtyg från Walles & Walles och ROOM för många år sedan – typ 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *