Fredagssvepet vecka 37/13

 

Vad säger ni? Hög tid för höstens första fredagssvep? Håll till godo!

 

 

H&M hårdsatsar på sin reklam med fagra Gisele som faktiskt inte sjunger så tokigt heller till klassisk The Kinks. Jag fastnar återigen i premiumsortimentet som jag tycker mycket om. Till hösten har jag bland annat köpt handskar. Bild: H&M.

 

 

Ida överby på Crème de la Crème går från klarhet till klarhet. Någon dag skall jag hänga upp en av hennes blåvita ljuskronor här hemma så är det bara. I går fastnade blickarna på ljusstaken Bon Voyage som här stylats till perfekt höstfeeling. Foto: Ida överby/Crème de la Crème.

 

 

Varendaste magasin har haft en intervju med Edda Magnason inför Monica Z som har premiär i dag. Nu verkar dessutom rescensionerna vara ense om att filmen är riktigt bra. Höstens svenska storfilm – förhoppningsvis ser jag den alldeles snart. Filmaffisch för Monica Z.

 

 

Skön höstmysig bild från Mille Notti som lanserar ny sängkollektion i litterär ton med bland annat Denise Rudberg och Alex Schulman. Ur Mille Nottis katalog. även Stilitiden drömmer om fina höstlakan.

 

 

Mitt hjärta som klappat för William Morris sedan många, många år – minns exempelvis en utställning på Victoria and Alberts Museum i London 1996 – blev mycket glad när jag fann Annacates flöde på Instagram. Sedan hittade jag bloggen Another Side of This Life. Nu har Lovely Life varit där för ett hemma hos. Det är ett sådant fint och inspirerande hem, mitt i Göteborg, med bland annat samma hjärta för Morris mönstervärld. Om man inte får nog har även Fine Little Day varit där med sin kamera i dagarna. Foto: Amelia Widell/Lovely Life.

I kväll har Skavlan säsongsstart och med är bland annat Laleh som skall framföra purfärska Colors. Den finns att lyssna på här

 

 

Hög tid för lökarna ute i rabatten. Kungsängsliljor tänker jag i år. Och vita narcisser. Bland annat. Foto: Weronica Fremenius.

 

 

En del av lökarna inköptes på Zetas när jag var uppe i Stockholm. Nu är deras nya sida lanserad, med bland annat en webbutik. Det ser himla fint ut med mycket grön glädje och inspiration i Zetas ton och uttryck. Bild: Zetas Finsmakarens trädgård.

 

 

Åhlens kampanj Vacker vardag med Lotta Agaton har blivit mycket omskriven och hyllad i bloggosfären och på instagram. Själv har jag inte sett produkterna i verkligheten, utan bara i katalogform samt i filmen med Agaton. Jag är nyfiken på de små fina skärbrädorna i ek. Pressbild: åhléns.

 

 

Och min obsession continues denna kväll eftersom jag ber en stilla bön om att boxen med Homeland Säsong två skall ligga i brevlådan i dag. Jag blev just besatt av den första säsongen på Netflix. Min man har sett live på TV:n, men jag lyckades sålla bort denna serie ur mitt medvetande. Obegripligt eftersom serien dessutom innehåller favoriterna Damian Lewis från bland annat Forsytesagan och Claire Danes från Mitt så kallade liv.  Bot och bättring :). Nu måste jag såklart se kapp den andra säsongen innan trean börjar på SVT den 30 september. Och undvika att läsa alla artiklar inför den tredje säsongen, innan jag sett tvåan.

Det är modeveckor ute i stora vida världen. Den sötaste maskoten hittills är såklart Harper Beckham på mammas visning. Bedårande är även Mulberrys små minikoppar, i samarbete med klassiska brittiska porslinstillverkaren Wedgwood, som gått ut som inbjudan till deras show som är på söndag i London. En liten film om kopparna finns här. Bild: Mulberry.

Snart har vi rosa tider igen. Årets band är designat av mor och dotter Billgren och är baserat på deras fingeravtryck. Fina bilder från kommande Elle finns att se på Elsa Billgrens blogg. Think pink. Pressbild: Cancerfonden.

 

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

23 comments

  1. Äntligen fredag! Härligt med ett fredagssvep, många fina nyheter där! Filmen om Monica Z hoppas jag kunna gå och se på bio. Men denna kvällen blir nog framför tv:n och Skavlan. Rosa bandet är fint i år! Ha en skön helg!

  2. Så underbart, saknat dina fredagar med svep 🙂 Kvickt gick det också att shoppa en merinotröja och en sidenklänning tack vare dig 😉 Ha en underbar helg !Kram Petra från Kalmar

  3. Wow, vilket fredagssvep! Jag klickat upp typ tusen tabbar/länkar med dina fina tips – problemet är ju bara hur jag kunna kolla igenom alla dom här på jobbet :-DTack för toppen-svep, och fin fredag!

  4. Dra mig baklänges! Vilket svep. Som jag har längtat. Jag måste få bjuda på en fin höstbukett som tack:) skicka ett mail så berättar jag vart jag finns och vart du kan hämta din bukett. (Linköping)Med vänlig hälsning från trogen läsare, helt vanlig tvåbarnsmamma, utan blogg!

  5. Nu är det fredag – nej lördag. Fint folk kommer sent – så är det bara. :)Underbart att du sveper förbi små fina engelska koppar i jasperware, måste nog leta fram min gamla blåvita Wedgewood-kruka ur prylgarderoben endera dagen…Annars bara en massa braiga kvinnor som jag inte kan få nog av: Laleh, Monica Z, Ida Ö! och Claire Danes (har du sett Temple Grandin-filmen? där Claire D spelar autistiskt geni med bravur!)Tack för svep, nu måste jag scrolla ner igen och njuta lite mer av ditt vardagsrum./helena

  6. Ja ny säsong av Homeland! Den är ju väldans omskriven i US med sitt lite annorlunda omtag kring tuffa ämnen overthere. Ser fram emot Bron säsong 2 som börjar snart med. Och på tors är det sista Broadchurch, väldans bra. Ja tvhöst är trevligt! Kram Milla

  7. Här var mkt att titta på! Funderar på slokhatten som ser så cool ut på andra men är rädd man känner sig som totalt om man själv trär den på sig…? Tack för tipset med det där morrishemmet SÅ mkt min smak!!! Och funkar verkligen en säsong till av Homeland? fast jag längtar tyckte jag eg att den slutade värdigt sist….Fortsatt god helg!

  8. Homeland är beroendeframkallande. Jag hade mer eller mindre sorg i våras när jag sett alla avsnitt och insåg att jag skulle behöva vänta till slutet av september innan jag 3:an kom. Nu är det nära. Andra bra serier är House of cards och newsroom om du vill ha något annat att följa. Ha en fin dag, Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *