Fabriken: Vardagsrum

 

 

 

Veckans torsdagstema i Fabriken är vardagsrum. Vi hänger på två ställen när det kommer till varje dag. Och det varierar lite med årstiderna. I alla fall för mig som mest sitter här uppe på hösten. När det gäller min käre make så väljer han nästan uteslutande att sträcka ut sig i vår trotjänare till Howardsoffa i vardagsrummet här nere. Han har slitit hål på klädseln där han har sina fötter varendaste kväll. Det har sin charm, det har det, men det är nog snart dags att börja tänka sig något annat. Här har vi ett stort runt soffbord som inköptes på R.O.O.M för en himla massa år sedan. Och det fina i kråksången med ett stort runt, är att man liksom kan ha en ö av finheter så där mitt på. Sedan kan övriga ändå bygga högar runtom med pekpennor till Ipads, TV-tidningar, fjärrkontroller, gitarrläxor och tja det mesta. Och för all del – även jag är skyldig till bokhögar på detta bord. Här röjde jag dock undan plocket – det är bara jag som sysslar med sådant hemma hos oss – och slog mig ner med en bricka te. I den där soffan som format sig efter min man.

 

 

Jag tycker så mycket om vårt hus från den här vinkeln. Jag har alltid varit så himla svag för rum i fil. Det är den där innerstadsvåningsestetiken som sitter djupt rotad i mig. På försommaren kan man sitta i soffan och titta på vårt lilla blommande syrénträd utanför fönstret i matrummet. Nu plockar jag in trädgårdens sista överflöd på bordet.

 

 

Här nere sitter jag mest i Laminofåtöljen som jag fick i trettioårspresent av släkten. Den har liksom vuxit i kapp mig och jag hör mig säga att vi kanske skall ha lite fastare stoppning i soffan nästa gång, så att man får mer sittstöd. Jodå, så kan det gå :).

 

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema.

signature

14 comments

  1. Gillas! Jag håller med om att det blir mer mer spännande med det här rummet "i fil"! Vi har själva just byggt bort en öppen planlösning till förmån för det ombonade rummet innanför -med (dina?) skjutdörrar som inspiration. Många tycker sneakpeaket genom glaset gör rummet större än det var när allt var ett öppet rum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *