Fredagssvepet vecka 38/13

 

 

Så blir vi med helg igen. Men en röst fattas oss. I veckan gick Kristian Gidlund bort. Orden finns kvar. För all tid. Bokomslag/Bonnierförlagen.

 

Ni missar väl inte det bästa på televisionen just nu? Sista avsnittet på Jane Campions Top of the Lake på måndag. Om man känner sig extremt kvällspigg – inte så troligt just på måndag möjligen – sänds vackra Bright Star efter. Jag satsar på en hårddisk med ögonfröjd vid ett annat tillfälle. Den är så bra. A thing of beauty is a joy forever.

 

 

Jag fick min halsduk från H&M i veckan, vilket får anses som rätt i tiden då de kalla vindarna verkar vara här för att stanna.

 

Jag har en playlist med musik som jag vill lyssna ofta på. Låtarna åker oftast ut efter ett tag, eftersom jag tröttnar. Men Haim ligger troget kvar sedan mitten av augusti. 

 

 

Om ni vill dingla med en liten fjäder runt armleden och sätta den runt en marmordiamant på kvällen, så har Jennifer på J.levau en tävling nu med just de priserna. Lycka till!

 

 

Jag tycker mycket om Åhléns höstkampanj med en av mina favoritmodeller. Allt ser så där höstmysigt ut som man vill ha det just precis nu. Jag har skrivit om deras kundtidning förut och gör det igen. Den finns att titta i här om man inte fått den i brevlådan. Fin läsning är det och jag gillar att man lägger krut på kundkommunikation. Det tenderar att löna sig.

 

På naglarna just nu – Mysterious Icon från Loréal – brunt med hint av guldglitter.

 

 

De internationella modeveckorna rullar på – nu är fashionistorna i Italien. I modekarusellens spår talas det mer och mer om grönt mode. Livia Firth, gift med Colin, har länge varit en förgrundsgestalt här med Green Carpet Challenge som går ut på att bära kläder ur ett etiskt perspektiv. När maken fick en Oscar 2011 bar Livia en klänning sydd av vintagetyger. Nu samarbetar Mrs Firth med Net A Porter där fem designers utmanades att skapa klänningar för Green Carptet Challenge. Resultatet ses i veckans The Edit med Emma Watson som modell. Ovan syns Roland Mourets klänning med orden "We all have a responsibility for the future – to move away from throw-away fashion towards a more timeless way of living".

När jag tittade in hos Team Hawaii för att se om det var en ny kalender på gång, fastnade ögonen på en ABC-affisch. Vacker, vacker.

 

 

Lotta Agaton har öppnat en popup-shop som skall hållas igång i tre månader. En god nyhet för alla som tycker om Agatons sparsmakade formspråk. Här finns bland annat affischen av Carl Bengtsson som setts i ett och annat hem den senaste tiden.

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

9 comments

  1. Har följt många bloggar men aldrig kommenterat, men nu är det dax. Har nyligen hittat till din blogg. Tack för en toppenblogg med en superb mix av fin och personlig inredning, mode, mat, hälsa, böcker och annat tänkvärt! Dina fredagssvep är toppen, förgyller veckan och ger lite flärd till en föräldraledig! 😉

  2. Fint svep Weronica.Har du läst Kristians bok?Jag vet inte om jag vågar. Jag har inget skydds skal, men jag vill så gärna, så gärna.Fick du mail av mig i fredags? Du måste inte svara, ville bara kolla att det kom fram :)Kram

  3. Adela: Tack snälla! Hoppas att du fick en fin helg!Ingela: Varmt välkommen hit! Hoppas att du skall fortsätta att trivas här!Cissi: Du – så himla glad jag blir! Tusen tack för att du tog dig tid att skriva några rader. Alex: Tack snälla du!LiseLotte: Jag har läst bloggen, men inte boken. Dags nu. Tack!Elisabet och Lina: Tack! Hoppas att er helg var galant!Malin: Jo då och nu även svarat 🙂 Inget skyddsskal – känner igen det. Tror att jag har kommit ut på rätt sida nu, så att jag orkar att ta till mig. Men man får närma sig i egen takt. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *