Adventsförväntan

 

 

 

Trogna läsare känner till att ett av mina "äntligen november" är min adventsförväntan. Sedan mitt gröna intresse vaknade är alla blommor som kommer det viktigaste i mörka tider. Så fort säsongen för pumpor är över, så sätter jag igång. Jag vill njuta så länge som möjligt av allt det vackra.

 

 

Tazetter, amaryllis, hyacinter, julrosor och vide – jag tycker så mycket om dem. För mig är det aldrig aktuellt med en ynka lök som skall slå ut lagom till julafton. Nix, nu börjar säsongen för njutning av dessa praktfulla. De förtjänar en längre tid på fönsterbrädan tycker jag. För vem blir inte glad av en maximal amaryllis? Precis vad i alla fall jag behöver i november. Nu börjas det. Det är lika roligt varje år.

 

signature

15 comments

  1. Oh ja, det känner jag till och jag älskar ordet adventsförväntan. Tror vi delar samma förväntan och känsla inför denna tid. Och det får nog bli några hyacinter i veckan. Kanske ett bukett tulpaner. Och en julros skulle kunna på pryda trappan. Och så ska mina amaryllisar från ifjol väckas och så … 😉

  2. Vackert vackert!!! Håller med! Hög tid att börja…. undrar hur du gör med Julros… kan du ha dom inne? Jag har införskaffat en som står ute på trappen men har för mig från tidigare år att de inte gillar inomhusvärme så bra…Johanna

  3. Vinterblomstren är otroligt vackra! Här i Spanien lär vi dock inte handla särskilt mycket julblomster detta året. Det är liksom lite svårt att få den rätta känslan att infinna sig trots att butikerna här nere börjar svämma över av julprylar. Kram Rebecca

  4. Jag ska banne mig införskaffa några Amaryllisar den här veckan inspirerad av dig! Förra året hade jag en ynka som slog ut i mitten av januari 😉 Fint det med men varför inte passa på och njuta lite längre än så.

  5. Just här på morgonen när regnet strilar ned är november kanske ingen höjdare. Men annars är jag också ett fan av november. Älskar också dessa julskönheter: amaryllis, tazetter, vide, julrosor, hyacinter och julstjärna. I år längtar jag efter en grön och silvrig jul. Om man skulle ta o köpa några lökar. Amaryllisar och få njuta dem i full prakt till första advent. Ja, du har rätt. De ska njutas i full prakt redan nu

  6. Fantastiska bilder Weronika! Och nästan att jag tror att du väckte ett litet litet hörn av aventslängtan hos mig som senast igår rynkade på näsan åt amaryllislökar?. 🙂

  7. Tack snälla för era fina ord! Det verkar vara fler än jag som är redo för dessa blommor nu!Johanna: Mot bättre vetande har jag dem inomhus. De stortrivs sällan, men jag kan inte låta bli dem för det. Nu har jag dem i vår utbyggnad där vi inte har element, så där fungerar det rätt så bra ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *