Choklad och stjärnor

 

 

 

Det doftar choklad hos oss denna höst. Närmare bestämt chokladkyssar från Reunion. Jag fastnade för dessa ljus under min detox förra vintern. Min känsliga näsa – doftade mig genom sortimentet på österlen när vi besökte butiken i september – har totalt fastnat i just detta gottiga. Kompensation för uteblivet chokladintag? Möjligen så :).

 

 

Det brukar smyga sig på först uppe i sovrummet. Den där adventsförväntan. Så också denna gång. Det är inte det tunga artilleriet, men ändå en aning om att det kommer andra tider. Det är på det här sättet jag tycker om att skifta säsong i hemmet. Jodå, skyldig till en grå stjärna här som synes, några små julrosor samt min madonna som brukar vaka över oss denna tid på året. Det är en fin tid nu.

 

signature

6 comments

  1. Känner mig superskeptisk till choklad. Vill man ha matdoft? Å andra sidan gillar jag ofta vanilj och med Reunions ljus doftar det ju inte så mycket. Logom tycker många med dig, Så mycket fint. Tittar länge. På ta om lagom. Lagom jul, mest fint. Så den där rosetten. Vill ha. Måste komma ihåg att be extra snälla till tomten…. eller bara ge honom en karta till Strandvägen.

  2. Du kan du, få ett hörn av tillvaron att lysa upp!Måste vara fint att ha de där glada blommorna uppåt väggarna nu, när nästan allt går i dvala utanför. Och några gyllene detaljer därtill som lyser ikapp med ljuslågorna.Mm, och en madonna, jag letar ständigt efter någon fin, lagom prisvärd, ute i min del av världen. Tack för inspirerandet!/helena

  3. Anna: Jag har generellt himla svårt för doftljus som sagt – tycker ofta att de blir alldeles för mycket. Sedan gäller det att ha en välvillig familj som också vill nosa – de är om möjligt ännu känsligare än vad jag är :). Just detta funkar på alla plan för tillfället. Klart du skall få en rosett av tomten!Petra: Tack snälla du. Magic fingers ;)Helena: Du har rätt, att både somna och vakna bland de där blommorna är en ynnest. Madonnan är en gammal favorit som jag köpte på Cosas när den tiden begav sig. Tror att den är gjuten i betong i form – kanske något att testa om man är aningen mer pysslig än vad jag själv är 🙂 Tack själv!

  4. Hej! Först och främst, tack för en jättefin blogg. Du har ett fantastiskt sätt att visa vackra ting 🙂 Undrar var tavlan på bilden kommer ifrån? Trevlig helg! /Kristin

  5. Kristin: Stort tack för vänliga ord – jag blir glad! Tavlan är gjord av Therese Sennerholt. Fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *