Fredagssvepet vecka 45/13

Tänk att vi närmar oss helg igen, fast förankrade i novembermörkret som vi blev denna vecka. Håll till godo med fredagssvepet!

En av mina favoriter i inspirationsmappen för tillfället. Känslan, färgerna, strukturen – så vackert. Via Vogue Uk ur den nya boken Divine Decade av Mark Shaw om modehuset Dior. 

Jag har köpt några pocketböcker av Alice Munro som skall förgylla kvällarna framöver. Den senaste i utgivningen är Brinnande livet. Innehållet är det viktigaste i en bok såklart, men jag är svag för vackra omslag. Här har man lyckats även med det.

H&M satsar även på grått i sidenblus. På min önskelista.

Det glittrar ordentligt om Essie i vinter. Jag blir frestad att testa – här Set in stones som är tänkt som ett extra lager till ett vanligt lack.

Heja alla pappor!

Playtypes kalender med året i romersk skepnad är lika fin för nästa år. Det ser lite extra maffigt ut så tycker jag – MMXIV.

Vasperfektion av Ingegerd Råman för Skrufs glasbruk/Norrgavel. Visst är det väl så att man sällan har den perfekta vasen till blommorna fast man har en del i skåpet? De här handdrivna stapelbara från ett glasbruk som har all tillverkning kvar i Småland – heja –  tror jag har potential att fylla hålen. På min önskelista, tomten.

Det får bli Justin denna fredag. Hans 20/20 ligger som en behaglig bakgrund här hos mig med jämna mellanrum. i dag lyssnar jag på softa Blindness.

En av mina favoritmodeller –  Caroline de Maigret för Zara. Jag tycker om tonen i bilden med den slitna parketten och den utsmyckade dörren i samklang med det enkelt grafiska i kläderna.

Vackraste julklappsetiketterna i finstämd färgskala från Rifle Paper. Ett ark måste sparas precis som det är tror jag.

Silverton mitt i allt guldigt blänkande i årets julpynt från Day Home. Via Blackballon.

Rusta levererade så vackra julkulor förra året som är still going strong även i år. Denna säsong skall jag ta en titt på discokulorna som skimrar så där silvrigt lockande.

Vacker styling från IKEA/Livet Hemma i rustika toner med fars finaste redskap.

Foto: Nina Broberg.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

10 comments

  1. Du lyckas till och med att göra november helt MAGISK! Är så imponerad av hur du får till det både i varje svep och även inläggen däremellan. Ha en ljuvlig helg! //Elisabet

  2. Nu har jag läst ifatt allt jag har missat och gillar verkligen dina fredagssvep.En Alice Munro ligger på mitt sängbord också – För mycket att lära.Trevlig helg // Lissen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *