Fredagssvepet vecka 48/13

 

Årets första adventshelg närmar sig. It´s the most wonderful time of the year. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

 

 

Ett av de finaste modeomslagen för tillfället med sin vintriga känsla – Cate Blanchett för brittiska Harpers Bazaar

 

 

Therese Sennerholt lanserade sitt första fototryck i går. Jag har speglat mig i de visa orden under de senaste åren. Det är kanske därför jag tilltalas lite extra av symboliken kring det nya trycket Urban Walks – "To never stop walking in the directions of your dreams, to never stop fighting for what you belive in".

 

 

Fin pappersdekoration från Slow Fashionhouse. 

 

I veckan släpptes bilder från den nya kollektionen av Eco Tapeter – se bilder hos Trendenser. Det är nästintill plågsamt rätt stylat för tiden  – mina ögon föll på fotokonsten av Dan Isaac Wallin, som även säljer sina tryck, ovan Alone,  hos Nordic Design Collective

 

 

Att säga att vi har en grå trend för tillfället är ett gravt understatement – se bland annat denna sammanställning av Maria på Husligheter. Produktlanseringarna går i samma färgskala – ovan ny färg för klassikern Swedish Grace som kommer i vinter hos Rörstrand.

 

 

Fin skir julinspiration i all enkelhet från & Other Stories

 

Childhood släpper sina armband i nya varianter med anledning av sitt 15-årsjubileum. Fina och ett bra julklappstips. 

 

Jag är ingen glöggdrickare av rang alls. Däremot tycker jag himla mycket om dessa muggar för ändamålet från Design House Stockholm.

Årets stora shoppingdag i USA – den svarta fredagen – som i år även verkar ha nått till oss på allvar. Många webbutiker har extra erbjudanden i dag, så håll utkik.

I helgen blir det bak. På söndag serveras de för oss traditionella saffranssemlorna

Om jag inte dricker glögg i dessa tider, så konsumerar jag desto mer te i vanlig ordning. Dags för julsmak nu. Teskopa från Svenskt Tenn.

 

 

Som vanligt denna tid på året – mäktigaste kören.

Adventsljus av Malene Birger/Georg Jensen.

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

3 comments

  1. Hej o tack för ett vackert svep!Gillar fina pappersstjärnan och armbandet mest : )Kan du inte tipsa om du hittar ett gott julte? Bor också i Linköping. Har provat ett grönt julte, "farbror frost" från kahls men det var sådär….Ha en trevlig första adventshelg!Mvh Anna

  2. Nilla: Hoppas att du fick en fin helg!Anna: Stort tack! Jag har tidigare år köpt Lustiga vara som har mycket saffran i sig. Det har jag tyckt om – ska nog köpa lite mer i år. Hoppas att din adventshelg var bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *