Traditioner och nya vindar

 

 

 

På första advent äter vi traditionsenligt saffranssemlor (se recept här). Jag hade tankar på en aktiv söndag med kyrkobesök och julmarknad, men det slutade med att jag befann mig ensam hemma och hade en lugn och skön dag här tills alla kom hem för adventsfika. Sannerligen en fin dag det med med min klassiska julmusik som strömmade ur högtalarna i samklang med de friska vindarna ute.

 

 

I år blir det inte så många kok med godis för min del, utan jag är mer fokuserad på att finna nya alternativ i mitt kök i juletid. En sallad som passar extra bra i adventstider är rödkålssallad. Jag fann min väg till detta genom By Emma på Instagram. I min variant, som snabbt blivit en vuxenfavorit hemma hos oss, har jag i fint skuren rödkål, apelsiner, valnötter och granatäpplekärnor som blandas med en klick honung. Bredvid ställer jag rapsolja och kanel som man kan ta på efter behag. Det smakar jul på ett härligt fräscht sätt.

 

Hoppas att ni får en fin start på denna första decembervecka!

signature

8 comments

  1. Ljuvlig bild! Den nya tapeten är verkligen helt underbar hemma hos er! Saffranssemlorna som du tipsat om har jag ju gjort förr, och det kommer att bli snart igen. Tack för tipset om salladen, den vore perfekt på julbordet i år. Ha en fin dag.

  2. Ja det blåste verkligen igår – förändringens vindar på gott och ont… när barnen blir större tex och vill göra eget, eller hänga med andra eller hur det nu blir. Jag saknar I advent som den var förr, för länge sedan. Jepp, börjar visst bli gammal… Jag spanar efter gröna rätter till julbordet, googlade på "grönt julbord" och fick upp en hel del samlingssidor med gröna rätter, vilka sallader man kan göra på bryssel, rödkål och goda tillbehör! Känns helt rätt i tiden och fräscht! kram Milla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *