Det blommar

 

 

 

Nu är den på plats. Josef Franks Blå eldblomma. Vi har fått ett vänligt matrum som tar emot med en stor omfamning när man träder in i det. De vita väggarna i all ära – nu känns det som om rummet fått den karaktär som det förtjänar. De slingriga blommorna skänker en helt annan tyngd åt snickerier och glasdörrarna. 

 

 

Nu börjar det roliga att tänka sig ett sammanhang för rummet. Tapeten i sig sätter tonen. Den känns såväl befriande tidlös som utmanande för tanken med sina primärfärger – röd, blå, grön och gul – en kombination som ögat inte är van vid. När vi flyttade in i huset för fem år sedan satte vi upp linnegardiner från åhléns överallt. De har hängt kvar sedan dess, men nu är det dags för något annat. Hissgardiner tycker jag om och nu sneglar jag mot Svenskt Tenns lin i någon färg. I köket skall det bli någon färgstark historia för att balansera upp tyngden i matrummet. Svårt att bestämma sig bara. Ett Snö-skåp skall beställas. Det kliar i fingrarna att arrangera stilleben på det där mitt bland blommorna.

Som vanligt säger jag det jag brukar säga om tapeter. Våga! Det har en sällsynt förmåga att ge karaktär åt ett helt rum.

signature

27 comments

  1. Gud vilken härlig känsla av svensk sommar jag fick mitt i adventsförberedelserna! Så vacker tapet, älskar färgerna. Den passade perfekt där.

  2. Wow! Supersnyggt! Så vackert och helt underbart! Enfärgade linnegardiner i t ex grönt eller blått låter som en bra idé. Tack för musiktipset, jag lyssnar på klassisk julmusik nu. Ha en fin dag.

  3. Så fint Weronica!Du är en drottning på att få till färger och mönster till en utsökt harmoni. Jag säger det nu och jag har sagt det förr, du inspirerar mig väldigt i min inredning hemmavid. Jag väntar med spänning att få se den fortsatta förvandligen av ert matrum.Ha en fortsatt fin dagKram//Anna

  4. Wohoo, där sett den! Snyggt och häftigt!Tänkte på Snö:n och sockelgrubblerierna. Vitt kommer passa in överallt om man ev. vill flytta på möbeln framöver. Ek kommer knyta an fint med matbordet och stolarna. Oavsett variant så kommer det bli så fint så fint!

  5. Riktigt vackert och majestätiskt, jag kan tänka mig att maten smakar extra bra bland alla blommorna. Riktigt inspirerande att se och en skön kontrast till allt vitt, vitt, vitt.

  6. Åh, så härligt att få sitta bland blommorna och äta! Underbar tapet, och jag kan bara instämma i jubelkören över ditt mod att tapetsera hela rummet! Så härligt att få inreda matrum och kök med dessa färger omkring sig. Jag ser fram mot framtida stilleben med denna tapet som fond 🙂

  7. Så fint tapeten lyfte snickerierna! Skall bli spännande att få följa med och se hur du fångar upp dessa härliga färger. Ja Frank, han visste vad han gjorde han! //Isa

  8. Hittade hit för några dagar sedan och är så glad för det. Allt tack vare att jag satt och bildgooglade på blå eldblomman, då målaren ska börja tapetsera den i vårt kök och matrum om en vecka. Är varm in i själen för att vi vågar 🙂 kommer du ihåg hur många rullar som krävdes till ert rum? Tack för en ny favoritblogg, det jag hittills läst känns så varmt och tänkvärt!

    1. Tack för fina ord, Mathilda! Varmt välkommen hit. 7 rullar gick det åt hos oss, då det är mycket mönsterpassning i tapeten. Sedan har jag en del våder kvar till att slå in paket i också :). Jag ångrar inte tapetvalet en sekund – det gör hela rummet. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *