Fredagssvepet – 2/14

Nytt år – nya fredagssvep. Det finns numera 116 (!) stycken i denna kategori som jag startade 28 augusti 2009. Jösses. “Det bästa av det mesta som jag ser och gillar” skrev jag då. Den tanken får väl sägas bestå, still going strong. Med andra ord – här kommer det 117:e. Håll till godo!

214fredagSom jag har skrivit många gånger tidigare – jag älskar säsongsskiften. Inte så att jag längtar ihjäl mig efter våren nu, nej då, först tar vi en snörik vinter, men inspirationsmässigt älskar jag när det blåser nya vindar. Man känner sig aldrig så på gång som just precis nu när intrycken stormar mot en. Ett av mina danska favoritmärken InWear presenterar sin vårkampanj med klassiska entréer som kuliss. Fint bara det. Sedan tycker jag som vanligt mycket om mönstermix – här stramt randigt men ändå med lite twist tillsammans med blommor. Himla fint. Pressbild: InWear.

214fredag2Göteborgsbutiken Artilleriet kan nästan alltid räkna med ett antal inlägg i bloggosfären när de skickar ut meddelanden om nya produkter. Det rör sig förmodligen om en kombination av att vara spot on när det gäller trender och sådant som ligger i tiden samt att man alltid har vackra bilder som det är lätt att tycka om. I veckan har det knappast undgått någon som läser inredningsbloggar att man har tagit fram en specialutgåva av Richard Huttens ljusstakar i rå borstad mässing tillsammans med Skultuna. Anrika Skultuna måste sannerligen gnugga sig i händerna över den rådande mässingsvurmen. Tala om att en klassiker alltid förr eller senare kommer i ropet igen, speciellt om man är duktig på att förvalta arvet med att ta in nya designers. Pressbild: Artilleriet.

214fredag7Det är lite samma sak med danska House Doctor, vars katalog och pressbilder alltid sprids med stor fart när de blir tillgängliga. House Doctor är även de duktiga på rådande trender och att skildra företagsandan i vackra produkt- och miljöbilder, samtidigt som de ligger i en prisklass med potential att nå ut till många. Det är ingen högoddsare att spå att det flätade porslinet som syns ovan kommer att bli en stor hit i vår. Skålen påminner mig om Fide Fajans och den lilla glasade butiken på Gotland. Pressbild: House Doctor.

214fredag3H&M Homes vårkollektion är ordnad i teman i vanlig ordning. Det finns många prisvärda kuddar för alla smaker – ovan en twist på den klassiska randen.

214fredag10

Veckans mest ombloggade hem? Definitivt detta som finns med i senaste Residence. Finsk elegans som har tilltalat många.

214fredag5Våra bästa vänner har investerat i ett avancerat ljudssystem för sitt hus. När vi var där på besök i juldagarna och fick höra på Hellström i stereoläge slog det mig hur mycket jag saknar att lyssna på musik så. Jag lyssnar nästan uteslutande via mina datorhögtalare och det blir en helt annan upplevelse när man har andra kanaler. Ingen nyhet förvisso, men jag har inte tänkt så mycket på det innan. Så kom det sig att jag på nyårsafton visade en bild av Daniella Witte och hennes Marshallhögtalare som hon fått i julklapp. Ljud är en sak, estetik en annan och här sammanstrålar de två. Jodå, klassiskt vill ha.

214fredag8Eftersom ni är trogna läsare av min blogg, så såg ni förstås på första avsnittet av Dancing on the Edge, som jag tipsade om i lördags. Om ni mot förmodan missade det, så titta ikapp på SVT Play och se det andra avsnittet i morgon kväll. Januarieskapism när den är som allra bäst.

214fredag1Något annat på min önskelista – en kristall från For Good Luck. De är så vackra och sägs kunna laddas med ljus om man lägger dem på fönsterbrädan en solig dag. En smått oemåtståndlig tanke för januaritrötthet.

214fredag4Lika oemåtståndliga i tanken är dessa väskor från Reunion Home som skvallrar om en annan tid. En varmare tid. En tid som komma skall.

214fredag6Äntligen! Premiär på måndag för oss med HBO – Girls! Trailern ses här och ja, måndagarna blir genast lite skojigare framöver.

214fredag9Vi avslutar detta svep med Nina Perssons Dreaming of Houses. I februari får vi se hennes New York-hem i svenska Elle Decoration. Det är sannerligen något att se fram emot.

Singlande små flingor utanför mitt fönster. En vinterhelg väntar. Äntligen. Fin helg till er alla!

15 comments

  1. Åh vad roligt med ett nytt fredagssvep!
    Jag är ju mest nyfiken på Nina Perssons NYC-hem i Elle Decoration. Jag som nyss var i New York. Kärlek!

  2. Tack snälla W för digital fredagsfeeling så här vid lunchtid, när tankarna alltmer lämnar skrivbordshögarna och istället sneglar mot helgens tomma timmar. Så här i förväg känns helgen som ett vitt ark, i efterhand som vanligt fylld av lite kramar, lite bråk, lite bakning, städ och plock, lite utomhusluft och alldeles för snart, lite planering inför kommande vecka. Leva i nuet är en utmaning 🙂

  3. På tal om ljudsystem kan jag verkligen rekommendera Sonos. Sonos plus Spotify plus iPhone el iPad = så himla enkelt och bra att lyssna på musik i alla rum! Kolla upp det 🙂

  4. Jösses, har det blivit så många!! Jag har läst varendaste ett och jag gillar dem väldigt mycket! Jag gillar även din nya blogg!

  5. Dina svep är bara helt fantastiska!!!

    Tack för serie-tipset. Oh Girls.. Längtar. Nu plöjer vi west wing i väntan på nya sänsonger av Suits, House of cards, news room och några fler serier..;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.