Fredagssvepet – 5/14

Vi går mot februari – en månad av semlor, pelargonsticklingar och sportlov. Nu tar vi helg. Och ett svep. Håll till godo!

514fredag4Tine K:s katalog är tittgodis när det gäller styling i vanlig ordning. Denna gång är det maffiga patinerade orangeri- och verandamiljöer som lyfter fram produkterna. Krukorna är fina, speciellt i grupp med lite olika höjder, färger och glasyrer. Mina fikonträd är saligt insomnade. Men det kommer nya tider. Och nya gröna förhoppningar.

514fredagI en tid när vi konsumerar musik på ett helt annat sätt än tidigare, blir det vanligare att ta till alternativa lanseringar för att skapa uppmärksamhet. I veckan har kända ansikten sprungit i kampanj som i dag mynnade ut i Timbuktus nya singel. Just nu är även sången Cecilia ute i olika versioner och fler skall det bli. Inspirationen är hämtad från Cornelis Vreeswijks “Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta Fröken Cecilia Lind”. Den hittills okända upphovsmannen/kvinnan har bjudit in sina favoritartister att tolka. Petra Marklund – som jag fortfarande inte riktigt kan smälta är den nya programledaren för Allsång på Skansen – gör det hela med bravur. Pressbild: Anna Ledin Wiren

514fredag1Som jag har väntat. Jag gick in i en Sherlock-koma efter den första säsongen och plöjde alla novellerna på studs. Äntligen är han tillbaka igen. Mello i morgon, men det riktigt roliga börjar först när musiken tystnar. SVT 1 21.30. Be there.

514fredag2Den miljövänliga och naturliga färgen Kalklitir från Island har tagit bloggosfären med storm. I kombination med trenden med grå väggar kan man förstå att många hittat hem här. En av de första ut var Malin med vackra bloggen Life by Mile. Om ni vill se ett bildsvep ser jag att Mormorsglamour på Sköna Hem gått till botten med trenden i dagens inlägg. Fotografi: Malin Lidner.

514fredag3En annan stor trend är att baka nyttigare. Någon som gör det bra är Annelie på Blomster & bakverk. Senast i raden frestar hon med en uppdaterad Brownie. Jo tack. Fotografi: Annelie Andersson som även bakar mycket annat i kategorin söta frestelser. Surfa in på fina bloggen och inspireras!

514fredag8

 TV-tips: Vogue 120 år – SVT 2 i kväll i repris från Kunskapskanalen.

514fredag9Scrubba, scrubba, vintertrött hy. Layouten på Other Stories nytillskott på skönhetsavdelningen kallar på mig.

514fredag5Mokkasin har fått in korgar från Afroart. Till synes perfekta att ösa i allt löst plock som det alltid tycks finnas obegränsad tillgång till. I alla fall hemma hos oss.

514fredag6

Bilderna från Broste Copenhagens katalog med styling av Nathalie Schwer och fotografi av Line T Klein blev mycket omskrivna när de kom i höstas. Nu finns katalogen att beskåda på deras hemsida. Otroligt vackra bilder som kombineras med en mer traditionell produktpresentation – intressant att se hur ögat kan fångas in i en värld av saker där man inte riktigt trodde att man skulle hamna. Bild ur Broste Copenhagens katalog för S/S 2014

514fredag7Trenden med att sälja där det redan finns ett samlat kundunderlag blir tydligare och tydligare. I vår lanserar Aftonbladet exempelvis en ny satsning med Sofie Fahrman där man kopplar shopping till redaktionellt material. Bonniers Premiumshopdär man som prenumerant kan handla rabatterade varor, har funnits ett tag nu. Bland mer traditionella tidningspremier finns en hel del intressanta varumärkessamarbeten. Fin poncho från Soft Goat som man kan köpa genom Damernas värld. 

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

514fredag10Ps. I dag är det den första dagen för det kinesiska året. Vi går in i hästens år med elementet trä. Jag läste precis detta fina blogginlägg som berörde mig. Happy New Year! Bild: By Nord

signature

9 comments

 1. Vet du.. jag var nästan helt säker på att du skulle skriva om Vouge-reprisen… 🙂 ..och vet du, jag ska bädds ner mig med choklad, te och filt. Tända ljus och se hela reprisen utan en levande själv omkring mig. Lyx!!
  TREVLIG HELG och tack för fin kommentar inne hos mig om januari’s tio.

 2. Vilka härliga bilder du levererar sköna färger… och vasen den är underbar!!! Du har verkligen stil,en varm fredagskram till dig
  Rita

 3. Tack för det alltid så inspirerande fredagssvepet. Så kul när man får så många nyheter presenterade på en gång! 🙂 och tack så mycket för länken.
  Önskar dig en fin fredag och helg
  /Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *