Days & Weekends: 7 a week – # 5

914mypreciousJag inleder min vecka med en poncho. Jag får alltid en hangup på just detta plagg när den varmare säsongen börjar närma sig. Jag tänker mig den där ultimata dagen när det inte är för varmt och inte för kallt och då skall jag glida fram där på min inre catwalk i just en poncho:). Nu har jag riktat om begäret lite till en stickad variant som kanske kan få lite längre livstid till svala sommarkvällar och för all del vårvinterdagar inne. Den fina bilden ovan har jag visat förut, men jag blir glad av den, så det blir en gång till. Den rosa varianten finns här, men Soft Goat har även andra färger på sin egen sida här.

914thebestversionJag har hört så mycket gott om detta läppglans, så jag har köpt ett eget för att testa. God söt doft, lite ovan appliceringshylsa med svamp och fin naturell glans noterade jag när jag testade framför spegeln här i sjukstugan. Jag får lov att återkomma när jag har lite mer glansiga läppar på regelbunden basis.

914nextdoorDet rör på sig i inredningsbloggosfären – skoj! Vi har redan Sara och Hildurs podd (lyssna på senaste här)  som hade premiär i höstas och nu är såväl Lovely Life och Hannas Inspo med kompanjon (även podd) på gång med Youtubekanaler. Här hemma är det bara Youtubekanaler som snurrar för tolvåriga dottern. Allt som oftast får jag ett höjt ögonbryn när hon inser att jag har noll koll på hennes favoriter som är hur stora som helst, men tydligt är att detta är bara början på en trend som vi kommer få se mycket mer av framöver. Bild: A Beautiful Living/Lovely Life.

914mybedsidetableMitt nya fina system för tidskrifter där jag ställde aktuellt nummer i box efter att ha rensat ut föregående nummer, har naturligtvis falerat – förhoppningsvis tillfälligt. Nu har jag en sedvanlig hög vid sängen istället. Rosa gånger hundra får man hos danska Elle denna månad. I februariutgåvan finns även danska Elle Decoration med, så missa inte det.

914thekitchenNu kan man förhandsbeställa ett av de mest efterlängtade kokbokssläppen i vår – Green Kitchen Stories i svensk översättning. Jag har rensat och skakat av mig min värsta svaghet för genren, men denna skall jag köpa, inte minst för de vackra fotografierna. Och Cheesecake på solrosbotten ser alldeles ljuvligt ut. Pressbild ur boken – Johanna Frenkel/Norstedts.

914gogreenBokrean drar igång i morgon. Jag har inte funnit så mycket denna gång, men några böcker av en av mina trädgårdshjältinnor – Karin Berglund – fanns med i varukorgen när jag scrollade och förhandsbokade. Jag har tidigare lånat på biblioteket, men ser nu fram emot att ha egna exemplar i bokhyllan. Den där riktiga trädgårdsfeelingen har inte kommit ännu, men nog knackar den på dörren nu.

914amoreGirls säsong tre har varit lite upp och lite ner. Förra veckan bjöd dock på ett sådant där avsnitt som gör att man förlåter det mesta och får en att minnas varför man tycker så mycket om serien. Med hopp om fortsättning i denna stil om kvinnlig vänskap, life och love.

Med detta hoppas jag att ni får en fin start på denna vecka!

Helenas lista hittar ni här!

9 comments

  1. Härligt Anna, den är ju så välkommen när den kommer! Förmodligen har min sena ankomst denna vår att göra med den allmänna segheten här hemma, men jag kommer i kapp – lovar:) Go green som sagt!

 1. Håller med, Green Kitchen Stories ska absolut klickas hem. Fantastiskt mycket fint för ögat och förhoppningsvis på en tallrik nära mig. Har inte hunnit kika på bokrean ännu, men Karin Berglund är ju alltid ett säkert kort. Lustigt att du skriver så om Girls. Har tittat igenom de första tre-fyra avsnitten av säsong 3 och känner mig lite besviken. Tänkte nästan ge upp, men då kanske det blir bättre? Jag ger dem en chans till 😉 Hoppas nu att du möter våren med friskhet.

  1. Jag ser fram emot att följa dig i spåren när du testar recept därifrån, Anneli. Du är en sådan fin inspirationskälla i köket! Och ge Girls en chans till – det sjunde avsnittet – speciellt slutet är något att spara på:) Tack snälla!

 2. Är lite nyfiken på hur du hade tänkt dig ditt system med tidsskrifterna. Det inaktuella numret som rensas ut från boxen, går det till återvinningen eller sparas det någon annanstans? Själv har jag som mål att ha ca 1 årgång per tidskrift i olika tidskriftssamlare men det är svårt att slänga…

  1. Cecilia – jag är numera skoningslös. Jag sparar endast enstaka tidskrifter om det är något väldigt speciellt, annars river jag ur och sätter in i pärmar. Det bortrensade går till återvinning eller så ger jag bort. Ibland kan jag ångra att jag slängde mina gamla Sköna Hem som jag sparat sedan 1996 då vi flyttade, men det går ju inte att spara på allt. Ungefär så – jag försöker undvika att hamstra tidskrifter med andra ord:)

 3. Ja, GIRLS har onekligen varit ngt svajig – men som du sa, förra avsnittet hade den där nerven som var anledningen till att jag kom att älska serien.
  Ska titta på nytt avsnitt i kväll. Yay!

Leave a Reply

Your email address will not be published.