Days & Weekends: 7 a Week # 11

1514mypreciousNy vecka – ny lista. Håll till godo!

Jag samlar fortfarande tankarna efter ett fantastiskt GBG-race i lördags. Ett av stoppen var Mats Gustafsons utställning på Röhsska. Några affischer skall upp på vägarna här hemma – nu finns även en webbutik om man inte har vägarna förbi. Trevligt.

1514thebestversionDet var det där med mitt Kimonoprojekt. Det ser så himla fint ut på bild, men frågan är hur jag tar in plagget och gör det till mitt. Nu fann jag min väg fram till denna skapelse i H&M:s Conscious Collection. Den är lite silverblänkande och ser lagom kimono-aktig ut för mig. Vi får se.

1514nextdoorSvenskt Tenn har öppnat en ny utställning –  Sobert och elegant –  om Estrid Ericsons tid före Josef Frank. ’’Allt i rummet ska vara sobert och elegant. Jag håller styvt på de neutrala färgerna när det gäller heminredningen. Rummet skall verka lugnt och sansat, inget överdåd i färger bör förekomma’’ sade Ericson 1932 i funktionell anda och det är kanske inte den stil som vi i dag förknippar med Svenskt Tenn. Jag är som bekant sedan länge fast i den mer färgstarka och mönstersprakande stilen, men tycker att det är såväl smart som utvecklande att se denna utställning där man lyfter fram att man kan se tingen i ett nytt sammanhang. Just det är Svenskt Tenns styrka. Man har tagit fram några nya färger – bland annat persikoskär som syns på kudden – som tar ner färgskalan till de mer tonade nyanserna som är så omåttligt populära för tillfället.

1514mybedsidetableJust nu bläddrar jag mycket i senaste Residence som är ett riktigt starkt nummer. Det går lite upp och ner i passionerna i tidskriftshögen, men här får man hemma hos Cilla Ramnek, ett fantastiskt reportage från Millesgården samt ett inspirerande krukväxtjobb av Lotta Agaton – bland annat. Rekommenderas varmt.

1514thekitchenMin kokboksdetox har faktiskt gått riktigt bra. Jag har köpt en enda sedan årsskiftet. Den andra lär bli systrarna von Sydows senaste som kom i dagarna. Jag gillade deras Marstrandsbok och här tycks det fortsätta i samma färgsprakande stil formgivet av min eminenta GBG-guide Lisa Kullberg. Härligt. Pressbild: Ulrika Ekblom/Ica Bokförlag.

1514gogreenMin GBG-reskamrat Karin köpte denna tidning när vi åkte hem, vilket fick mig att beställa hem den från Pressbyrån. Här erbjuds ett kulturellt perspektiv på det gröna. Att säga att denna tidning ligger i tiden är ett understatement. Snart vid en fåtölj nära mig.

1514amoreFirst Aid Kit har släppt ny musik. My Silver Lining känns som perfekta tongångar en regnig måndag. Pressbild: Johannes Helje.

1514sunshineinmysoulEtt regn med hopp ger solsken i min själ.

Helenas lista finner du här.

Med detta hoppas jag att ni alla får en fin start på veckan!

8 comments

 1. Ah, vilka fina sju! Med Göteborg, och von Sydow-boken med Lisa, och tidningen Vi Trädgård, och….

  Och det finns väl bara en fras att tillägga (han var så klok den där Voltaire)
  ‘Il faut cultiver notre jardin’

 2. Åh vilket fint inlägg! Blir sådär överentusiastisk och vet inte riktigt var jag ska börja läsa 🙂

  Kram

 3. Bra start på veckan att sitta ner en stund här med dig. Inte bara detta inlägg utan flera under lång tid har gett mig en starkt ökande längtan efter att ta tag i vår trädgård:) Det är sant. Du inspirerar och vidgar mina vyer…

  kram | tina

 4. Tusen tack återigen för all härlig inspiration och tips! Tackar extra mycket för tipset om Röhsskas webshop, klick klick

Leave a Reply

Your email address will not be published.