Sista söndagen i april

1714söndagsbildVilken ljuvlig helg vi har – sommar i april – helt fantastiskt. Sådant som jag älskar – barn som studsar mot skyn, grillen på hedersplats på altanen,  mannen som skruvar ihop våra nya odlingslådor, jord under naglarna vid plantering av nya växter – jag njuter av detta fullt ut. I höstas anlade vi en liten ny rabatt vid trädäcket. Innan tulpanerna slår ut här – fransiga, papegojiga och fyllda är på gång – spelar narcisserna förstefiolen. De doftar så fint dessa klassiska Thalia med tre skira blommor på varje stängel. De har fått sällskap av vita löjtnanshjärtan som jag spontanköpte i går när jag sprang på fina plantor till fint pris. Hjärtan på tråd. Så vackra. I bakkant bidar tre David Austen-rosor sin tid. Där framme väntar en kant av lavendel. Tanken är att sätta den kaukasiska förgätmigejen Jack Frost som marktäckare här. Kära, kära trädgårsliv – som jag tycker om dig. Hoppas att solen skiner på er också!

1714söndagsbild1Bidrag till Fabrikens söndagsbild.

7 comments

  1. Ja, här skiner solen också. Jag inledde dagen med att gräva ned två höstanemoner som jag fick igår, mycket snabbt gjort. Näst på tur finns klätterrosor och murgröna att plantera, men det är ett lite större projekt. Vi får se om vi hinner med dem under dagen. Fick tre underbara Zetaskrukor i grått varav en är STOR. I den föreställer jag mig att en jätteverbena skulle göra sig finfint. Jag måste bara få tag på en förodlad planta.
    Fin söndag på dig!

    1. Härligt, härligt, Karin – och jord under naglarna på den stora dagen. Det har nog sannerligen blivit en trädgårdstant av dig på gamla dar´:). Fin söndag!

  2. Åh löjtnantshjärta är ju så vacker …har försökt mig på att så här i år men inte lyckats så det blir nog till att köpa en planta istället .
    Ha en fin söndagskväll/ Pernilla

  3. Visst är det en underbar tid just nu. Älskar också att påta i trädgården och se barnen studsa och känna doften av grillat. Kram Nilla

  4. Man tror knappt att det är sant! Vilka dagar alltså… men nu pratas det om kallare temperaturer här på ön…lagom till Valborg. Såklart!! Men i dag skall jag passa på att njuta av ännu en solig dag…det gäller att passa på! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.