Månadens fyra: B

1714månadensfyralogga

I månadens fyra utmanar Anna och Ulrika oss på bokstaven B. Kika in på deras bloggar och join in!

Baksida | Budskap | Blogg | Blåvita

2414månadensfyraMånadens baksida är väl sannerligen vår alldeles egen plätt på jorden. I går kväll upplevde vi en magisk sommarkväll. Barnen ojjade sig åt mig när jag för hundraelfte gången utbrast: Det blir inte bättre än så här, men var i och för sig tacksamma att jag lugnade mig aningen med Hellström-klippen på mobilen:). Jag älskar att vår baksida börjar bli så grön, så att man nu kan gå ut och plocka sig en spretig trädgårdsbukett. När det är nyplanterat vill man inte klippa av de tappra blommorna som kommit upp, men nu finns det faktiskt så mycket att man kan göra det med gott samvete och något kvar i rabatterna. Underbart.

2414månadensfyra1Jag satt och bläddrade i gamla klipp i går och hamnade naturligtvis bland mina favoritbilder på den där innergården på Söder som jag visat många gånger innan. Den golvar mig varendaste gång. Perfektion bland baksidor. Min egen innergård har varit lite styvmoderligt behandlad senaste säsongen, men nu har klätterrosorna fått ordentlig fart på planket, så förhoppningsvis kan det bli riktig innergårdsromantik snart.

2414månadensfyra2Ur ett reportage i Rosie av Mia Blanche Settergren och Lena Granefelt.

2414månadensfyra3Månadens budskap tar utgångspunkt i en bild från Svenskt Tenns sommarutställning – Till Mexico i Estrid Ericsons fotspår. Jag älskar den här bilden, speciellt återtagandet av kaktusen och det gröna till ett maxat sammanhang, istället för att vara trendväxt i en minimalistisk inredning. Något av det allra roligaste, är när jag får mejl från läsare som vågat lite mer när de läst min blogg. De har satt upp en blommig tapet, kombinerat saker på ett sätt som de aldrig tänkt på tidigare eller har fått en ny syn på färg och form. Det gör mig så in i den glad. För ni vet ju – de där klassiska orden av Josef Frank – ”Det spelar ingen roll om man blandar gammalt och nytt, blandar möbelstilar, färger och mönster. Saker som man tycker om kommer ändå av sig själva smälta samman till en lugn enhet. Hemmet behöver inte vara i detalj planerat, inte utstuderat, bara sammanfogat av delar som dess innevånare trivs med och älskar.”

2414månadensfyra4Månadens blogg blir Malin Persson som precis har flyttat till Elle Decoration. Tjusiga Malin lever ett annat liv än jag gör, men jag finner ändå sådant som jag själv tycker om här – inspiration, ekologisk livsstil, inredning, drömmar om Italien, vardagsliv och tankar om livet. Jag ser fram emot att fortsätta följa i de Perssonska spåren.

2414månadensfyra5Månadens blåvita – årets blåvita – alla tiders blåvita – min aldrig sinande kärlek till porslinet. Det har alltid funnits med mig och jag är glad över att barnen har vuxit upp med att äta på klassiska Ostindia. Om de senare i livet kommer att förknippa sitt barndomshem med blommor, mönster och blåvitt porslin så blir jag glad. For the love of.

signature

10 comments

 1. Vilka fina B, Weronica!
  Tror mina ungar (och min man) var ungefär lika trötta på mig igår, som dina var på dig. Sa nog hundraelva gången hur härligt det är med ljumma kvällar och sommar. Men det ÄR ju härligt!!

 2. Har aldrig sett porslin som en investering i barndomsminnen, men de är det ju. Jättestarka. Och viktiga. Nu känns alla porslinsinköp så viktiga och befogade.
  Tack för fyra fina. Kram A

 3. En sån fin fyra, Weronica. Härlig är tiden just nu och det hjärtat är fullt av talar munnen … sen får de tycka att vi är tjatiga 😉 Innergårdsromantiken ja, tur man skapa sig en egen innergård på tomten. Och ibland tycker jag det går fortare än man trott att inlindas i skönaste grönska. Vackra bilder du bjuder på.

 4. Vilken fröjd det är att läsa dina inlägg. Det finns så mycket klokskap och fångande av ögonblick. Det är så viktigt att stanna upp och se livet, det fina. Önskar dig en fantastisk dag

 5. Men åh så fin din fyra är … och jag som inte ens hunnit med min fyra ännu … Men snart så är jag ikapp jag också … Kram och tack för att du är med. u.

 6. WOWW vilken HÄRLIG somrig inspo 🙂 tack för bloggtipset och hon var även SJUKT snygg haha

  Ny post ute…en underbar våning i GBG signerat sekelskifte 🙂

  Jag passar även på att önska dig en ljuvlig midsommar med mycket sol 🙂

  LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *