Weekend i Göteborg

Vilken helt fantastisk weekend jag har haft i Göteborg. Jag känner mig alldeles lycklig av att tänka på den – och hela sommaren ligger fortfarande där som ett pärlband framför oss.

2414göteborgI fredags anlände vi till staden och hann få på oss lite klassiskt GBG-regn innan vi hann innanför portarna på Dorsia. Jag blev nyfiken efter att ha fått rekommendationer såväl här på bloggen, som på Instagram.

2414göteborgdorsiaJag hade högt ställda förväntningar på hotellet, efter att dels ha kikat in lite när jag var i staden i april, dels ha sett flotta bilder. Det är roligt när allt är precis så som man tänkt sig – och lite därtill. Att få vistas i denna maximalistiska pärla med känslor av ett dekadent 20-tal i Paris, känns som en ynnest. Jag tycker om när boendet blir som en happening i sig, vilket verkligen är fallet här. Det är tunga textilier, guld, stora blomsteruppsättningar, sammet, brokad, purpur – ingenting är less is more här. Vi levde upplevelsen fullt ut med frukostbuffé, middag på fredagskvällen och afternoon tea på söndagen. Allt var av högsta klass och blir verkligen något att minnas.

2414göteborg4På fredagen gick vi under paraply till Artilleriet och Da Matteo – jag verkar hamna där när jag besöker staden. Jag hade bland annat siktet inställt på det nya Göteborgsunderlägget. Himla fint.

2414göteborgfloramorkrukatösEfter himlens öppning på fredagen och ett hejdundrande åskväder, bjöd lördagen på fin försommar. Det var en sådan speciell känsla att vara i ett Göteborg som fullständigt kokade av förväntan inför kvällens konsert. Det hördes Hellström-musik överallt och ni ser att jag trivdes som fisken i vattnet då:). I april regnade det när vi var hos Floramor och Krukatös och då sade jag att i juni skall jag sitta på den där innergården i solen. Och tänk. Så blev det. Ibland känner man sig extra tacksam över livet och detta var en sådan stund.

2414göteborgträdgårdsföreningenI Trädgårdsföreningen blommade rosorna för fullt. Det var så maffigt att se allt i Rosenträdgården i blom. Alltsedan Lisa tog med Karin och mig genom denna oas när vi kom från Centralstationen i april, så är detta min inkörsport till Göteborg. Denna helg var det inte svårt att bli förälskad i staden. Allt föll liksom samman i ett sällsamt flow av glädje.

2414göteborghhKonserten då. Som jag hade sett fram emot så vansinnigt mycket. Det var helt fantastiskt. När Hellström kom in efter ett långt intro till Tro och Tvivel exploderade arenanJag kan ha åsikter om vissa låtval och att setlist bitvis var lite lik vinterturnén, men det är petitesser i sammanhanget. Det var en final på ett framgångsår som var underbart att vara en liten del av. Det blir så speciellt när man får känslan av att vara i symbios med artisten som man ser. Det kändes som att man tog emot allt som han gav till oss i publiken, men även att vi var där för att ge honom allt vad vi kunde. Jag får en tår i ögat varendaste gång jag tänker på när han sa ” Det här var min stora stund i livet”.

2414göteborg13Jag har aldrig tyckt om fyrverkerier förrän lite innan tolv i lördagskväll. Finalnumret med Du är snart där med mina favoritrader – Jag tror, när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än – var ren magi.

2414göteborgdorsia1Under söndagen var jag uppfylld av alla känslor efter konserten, men fick även ett så fint möte med mig. Jag träffade kära Lisa som fått mig att tycka så mycket om Göteborg och Karin som jag känner genom blogg och Instagram. Vi satt i skuggan av ett träd i Trädgårdsföreningen och pratade om livet en stund. Så tacksam över alla fina människor som kommit min väg den senaste tiden. Vi avslutade med Afternoon Tea på Dorsia och en stund på deras takterass innan vi tog tåget hem igen. Tack livet för denna helg. Nu kan sommaren börja så där på allvar.

signature

21 comments

 1. Men åhhhh, vilken helg! Vad mycket du hann med! Jag förstår att konserten var en happening för hela staden!
  Såna fina bilder du tagit!

 2. Vilket underbart hotell! Göteborg åker vi till varje sommar. Dels för barnens skull men vi vuxna gillar också Gbg. Min sambo som är född 08 älskar Göteborg!

  Nu kommer jag säkert få på nöten men jag förstår inte hysterin kring Hellström alls. Och jag har lyssnat på låtarna, de flesta, men det händer liksom ingenting med mig. Och jo jag förstår att det var många som gillade honom i Gbg men se näe – ingenting 😉

  1. Nej då, LiseLotte – lovar att inte ge mig på dig nästa gång vi ses;) Var och en blir salig på sin grej – så är det. För mig är han stor på olika plan – speciellt för att jag kom att lyssna så mycket på honom under en del av mitt liv när så mycket förändrades för mig personligen. Sångerna har liksom lyft fram mig och det var så stort att få fira detta igen i lördags! Jag blev sugen på att åka till Gbg med barnen senare i sommar. Lite förälskad i staden just nu.

 3. Du är verkligen värd ditt liv, alla dina fina dagar. Du beskriver din förmåga att njuta på ett så ärligt och rakt igenom okomplicerat sätt att även jag kan ta del. Tack 🙂

 4. Aaaah! Jag håller med till 110% Jag har också haft en fantastisk helg i Göteborg, med Håkan Hellströms konsert som juvelen i kronan. Jag kände mig helt yr av alla känslor när min syster och jag vandrade tillbaka till hotellet i Göteborgsnatten. Vilken start på sommaren 🙂 Jag åker tillbaka till västkusten om några veckor med familjen, så det var inte alltför svårt att åka hem igår.

 5. Blir tårögd när jag läser om konserten, det var så mäktigt. En tokladdad publik och en Håkan som förmedlar glädje och känsla som ingen annan. Är så glad över att jag fick uppleva det!

 6. Kära W!
  Ett sådant kärt återseende. Det är en ynnest att få träffa människor senare i livet där man känner att det finns så mycket som stämmer överens med vad man själv känner och tycker och få glädjas med varandra.
  Är så glad för att jag fått möta dig! Kram Lisa

 7. Åh det var helt underbart! Kommer leva på detta mycket länge! Bästa Håkan gav oss en helt magisk kväll, jag är helt galen i honom och hans musik, känslorna har inte mattats direkt efter denna helg 🙂

 8. Vilken härlig helg du har haft och fina tips på Göteborgs-måsten – får kanske bli en tur dit i sommar. Håkan-konserten kom jag på alldeles för sent så lite avis är jag allt. Fin tisdag till dig!

 9. Nu har ju vi väldigt olika smak nuförtiden, men några Uppsalapärlor kan jag allt gräva fram om du får vägarna norrut i sommar? Tar bara 2,5h med tåg, och eftersom jag har sommarvikariat så är basen Uppsala i år.

 10. Jag var där! Sitter just nu och lyssnar på valda delar ur spellistan den 7 juni och lipar lite… Jag har följt Håkan sedan starten men har lyssnat olika mycket – är inne på ett andra jobbigt år efter en separation och just “fortsätt” har Håkan skrivit just till mig :-)Du vet säkert att det ska släppas en fotobok med bilder från dygnet då konserten hölls i numrerad upplaga!?
  Ha en härligt sommar!
  M

  1. Ja, man hakar sig fast vid den där känslan, eller hur?! Det känns fantastiskt att få ha varit på plats. Lite samma med mig, lyssnat i perioder, men helt fast när jag tog mig ur min livskris. Just “fortsätt” har en alldeles speciell betydelse även för mig. Hoppas att du får en riktigt fin sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *