Sommarlov

Så fick då barnen äntligen sommarlov i går. Som de har längtat. Solen sprack fram ur molnen till slut och stormvindarna kunde inte hejda glädjen hos dem. Anna slutade sexan i går och börjar på ny skola till hösten, medan Henrik har två år kvar här. Tidens gång blir alltid så påtaglig vid sådana tillfällen. Sniff. De börjar bli stora, de små.

2414sommarlovxJag firar in sommarlovet med en fredagsbukett som kommer från min egen trädgård. Rosorna är tidiga i år – jag väntar på några stycken, annars är de i blom. Här ståtar Madame Boll, Eglantyne, Queen of Sweden, Louise Bugnet, Iceberg och Martin Frobisher tillsammans med daggkåpa, lammöron, stjärnflocka och pionerna Shirley Temple och knopp av Sarah Bernard. Ljuvliga tider.

2414sommarlov1Jag fick med mig några saker hem från Göteborg, även om fokus inte låg på att gå i affärer. När jag sprang förbi ett skyltfönster som hade med min tilltänkta sommarväska från Tell Me More, så slog jag till. En blivande Gotlandsfavorit helt klart.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

6 comments

    1. Ja, det är grön glädje upphöjt i typ hundra:) Äntligen börjar det bli aningen frodigt här – i alla fall om man tittar i rätt vinklar

  1. Vad roligt att läsa om dina rosor! Min trädgård är ny (för mig) men gammal. Massor av daggkåpa, lammöron och stjärnflocka fanns här redan, men rosor och pioner har jag planerat i år. Har valt bl a Queen of Sweden, Iceberg och Shirley Temple så din bukett ger mig en föraning om framtiden.. 🙂

    Trevlig helg!

    1. Så roligt med många nyplanteringar, Johanna. Skönt med en grund med uppväxt som man redan tycker om och skoj att plantera nytt däri. Jag är väldigt nöjd med mina sorter – hoppas att de kommer glädja dig med framledes. Fin vecka!

    1. Jag kunde inte i mitt livs vildaste fantasi tro att jag skulle ha åtta olika rossorter i min trädgård för några år sedan – och att jag dessutom bara vill ha fler:) Jag var nog lite skrämd jag med – minns när jag köpte den första plantan… Du får terapiköpa en och ha i kruka i sommar:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *