Tankar om realisation i repris

Förra veckan drog realisationerna igång på allvar. Det skall sägas direkt. Jag är en riktig rearåtta. Jag älskar realisationer och möjligheten att fynda. När jag gick på staden i går kom jag att tänka på mina egna tankar kring dessa tider som jag skrev om förra året. Aningen snusförnuftigt måhända, men det kan vara bra att ha något att hålla sig i när pulsen ökar och man förblindas lite av de röda lapparna. Jag har nog faktiskt följt mina egna råd i år med några få utvalda köp, men det är inte omöjligt att jag faller för någon mer frestelse framöver:). Det här inlägget hos Damernas Värld måste ni titta på också. Igenkänning någon:)?!

2514reafynd

Fin basig sommarblus för halva priset från The Shirt Factory/MQ

* Är det värt prisnedsättningen att ha missat att använda plagget under den del av säsongen som redan har passerat? Visserligen står jag här med en kavaj som är sänkt med femtio procent, men å andra sidan skulle jag kunna ha börjat använda den i mitten av april. Alltid tänka PPA=Pris per användning. Om det är värt det man har tappat i tid – fyndläge. Om det är ett klassiskt plagg som man kommer använda även nästa vår och sommar – fyndläge.

* Plagg som man gärna velat ha hela säsongen och som fortfarande känns prioriterade, men som varit lite för dyra. Om den där kavajen som du tänkt på i vår hänger där i rätt storlek till halva priset – fyndläge.

* När det gäller sommarrean går det att tänka lite annorlunda för att man klär sig på ett annat sätt under högsommaren, vilken garanterat inte har inträffat ännu. Rabatter på riktiga sommarkläder som man bara använder när det är riktigt varmt – fyndläge.

* Om man har en resa planerad eller ett bröllop att gå på, dvs vet att man behöver kläder till ett speciellt tillfälle och att de därmed garanterat kommer att användas – fyndläge.

* Om man finner klassiska basplagg som utgör stommen i garderoben till ett bra pris – fyndläge.

* Om man störtgillar en trend som känns väldigt sommaren 2014 och finner ett plagg till ett bra pris inom genren – fyndläge.

* En grundregel är att man alltid skall vilja börja använda plaggen som man köpt på en gång. även om det är billigt, billigt, så lönar det sig sällan att bunkra för framtiden – undantaget basplagg. Det är stor chans att man kommer att finna andra plagg som man hellre vill ha.

* Köp inte för många plagg inom samma segment. Snart fylls hyllorna med det nya och de utgör garanterat frestelser när de kommer.

signature

4 comments

  1. Fortfarande kloka och självklara 😉 tankar och råd. Du vet väl att det är cooolt att vara snusförnuftig!?

    Länken hade jag redan läst. Självklart med ett igenkännande leende!

    kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *