Midsommarsvep

2514midsommarVi går mot Midsommarhelg. Jag firar in med ett blomstrande svep i denna ljuva – och regniga – sommartid. Vi skall fira hemma hos oss. Min dukning kommer förmodligen att gå lite i stil a´la IKEA Livet Hemma med tanke på att trädgården bjuder på rosfyrverkeri för tillfället. Fint att blanda gammalt och nytt på detta sätt i såväl porslin, glas som bestick och linne. Att duka med en liten ros vid varje kuvert är en fin detalj.

Som sagt – rosor har jag gott om för tillfället. Det är en alldeles ljuvlig tid att åter vara trädgårdstant med dagliga rundor med min roskorg.  Bild: Society 6/Sarah Sherman Samuel. 

2514midsommar3Ett pressutskick från Boråstapeter nådde mig häromdagen och jag blev åter förälskad i Arne Jacobsens blommor. Så fin – speciellt nu i midsommartid.

Sommarpratarna drar traditionsenligt igång i P1 på Midsommardagen. Jag kan inte säga att jag är en hängiven entusiast när det gäller dessa program, men jag lyssnar gärna vid tillfälle i mobilen. I sommar ser jag såklart bland annat fram emot Bea Uusma efter min besatthet av hennes bok Expeditionen. I samma anda hoppas jag även att jag kommer till Andrémuséet i Gränna i sommar.

2514midsommar6Midsommardröm genom Babies in Boyland. Om ni har missat den bloggen, så kika in. Godis för ögat.

2514midsommar8Kreativa ting kan komma ur Midsommarregn – Marianne Westman sägs ha fått idén till Mon Amie så. En sann sommarklassiker.

2514midsommar4En och annan blåklint vill man gärna ha dessa tider.

2514midsommar5Min absoluta favorittårta på sommaren – om den nu inte blir för söt i år – men jag måste testa. Av Mia Öhrn för Ica Buffé 2009 – jordgubbar, fläder och rabarber i en och samma anrättning. Sommar i en tårta.

2514midsommar7Åsa på At My Casa, som jag hade nöjet att träffa i Göteborg vid Bloggforum, bor med den vackraste av utsikter. Helt fantastiskt. Hennes hem är med i senaste Sköna Hem. Se så fint hon presenterar ett pressutskick som även nådde mig från Rebel Walls [lansering av ny fototapet ABC for the spelling bee], i sitt orangeri som håller på att byggas. Det blir inte finare än så här i sommartid. Bild: Åsa Myrberg/At My Casa.

2514midsommar1Jag är så förtjust i det nya blomtrycket från Malene Birger och skulle gärna klä mig i det från topp till tå i morgon. En sjal är på väg i min riktning och jag skulle sannerligen behöva den till den något kylslagna Midsommaren som väntar oss.

2514midsommar11Jag är lite mellan streamade serier för tillfället. Jag har plöjt Orange is the New Black och ser för tillfället på Mad Men från början igen. På söndag har den sista säsongen av True Blood premiär i USA. Åh, som jag blev förälskad i den serien när den kom – minns ni? Lovestoryn mellan Sookie och Bill drev intresset. Det var länge sedan det var riktigt bra, men nu får man väl stå ut till the bitter end. Signaturmelodin förmår mig fortfarande att försättas i stämning. Kort av Therese Sennerholt.

2514midsommar12Hon är tillbaka. Tack för det.

Med detta hoppas jag att ni får en riktigt fin Midsommarhelg!

signature

9 comments

 1. Vad härligt med ett midsommarsvep! Tack!
  Mia Öhrns tårta finns med i min recept-urklippsamling. Vilket sammanträffande.
  Glad Midsommar W!

  /Karin

 2. Underbart midsommarsvep & ett varmt TACK för att jag fick vara med.
  Weronica om ni har vägarna förbi Ekerö så LOVA att du hör av dig.
  Jag bjuder på fika i mitt orangeri:)

  Tårtan du visade måste ju helt klart testas imorgon,
  det lät som en alldeles superb midsommartårta. Varmt TACK
  Önskar dig & de dina en helt ljuvlig midsommar, hoppas även att SOLEN kommer >3 <3 <3 // åsa

 3. Hurra vilket fint midsommarsvep! Älskar typ varenda bild. Tack för det söta du! Klännigen alltså, mmmm så fin. Och tårtan! Vet du, jag tänker på dig varenda gång jag är i vår trädgård och ser rosorna prunka, jag tänker att Weronica, hon hade nog vetat vad de hette hon. Kram!

 4. Rosor – kan man få nog? Själv är jag överväldig av all blomsterprakt som finns och har funnits på ledighetsparadiset utan att jag vetat. Som vdnligt ett ljuvligt svep. Dukningsbilden överst, ah!

  Midsommarhälsningar från en annan trädgårdstant

 5. Tack för ett härligt svep!
  Har missat din besatthet av Expeditionen. Läste boken av Uusma nu i vår och blev, ja, helt besatt! Köpte egentligen boken i julklapp till min trettonåring men hon har totalt dissat den. Håller tummarna för att hon ger den en chans.
  En kollega var på resa i Spetsbergen för ett par år sedan och kunde faktiskt landstiga på Vitön. Sååå avundsjuk!

 6. Helt fantastiskt fina sommarfoton 🙂 jag hoppas ni har bättre väder än här i GBG, sommaren tog tillfälligt avbrott tyvärr. Och på midsommar var vi på Amundön MEN det var kallt och blåsigt som attans…ingen höjdare haha

  Ny post ute….underbara sommarsovrum att drömma om 🙂

  Ha en härlig fortsatt vecka.

  LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *