Utvalt: Dagens fyra * For a Rainy Day

2614dagensfyraonsdagEn hörna att drömma sig bort i, vare sig den är hemma hos en själv eller hos Svenskt Tenn. Jag älskar denna nya bild och det sätt som man mixar färger och mönster – se hela här.

2614DAGENSFYRAonsdag1Det tog ett tag för min inre sportnörd att kicka igång vid detta FotbollsVM, men nu är jag med i matchen. Jag kanske skall kompensera den delen av mig själv, med en annan väl gömd – brodösen. Jag har många oavslutade projekt med nål och tråd på mitt samvete – många år sedan nu – men ack så avkopplande om man kommer in i flowet. Genom Kurbits kom The Folklore Company till min kännedom. Här kan man köpa många fina broderisatser, men även designa egna. Himla fin idé.

2614dagensfyraonsdag2När sommaren inte möjliggör frukost ute, får man duka upp inomhus med feeling. Missa inte den vackra bildserien hos Tant Johanna om hennes och Hanna Stefanssons Frukostfolket som gick av stapeln i Göteborg för några veckor sedan. En formidabel visuell fest, men även inspiration till att göra det lilla extra hemmavid. Vi har sett Kinfolk Dinners som Frukostfolket får sägas vara i linje med och förmodligen får vi se mer av denna iscensättning av lifestylekoncept framöver. Fotograf: Alice Johnsson.

2614dagensfyraonsdag3Dags att samla in sommarläsningen. Adlibris har en fin kampanj med tre klassiker för 99 kr nu. Passa på att läsa om eller upptäcka på nytt. Petra Börners omslag till Hjalmar Söderberg gör sig dessutom utomordentligt bra i den där strandpackningen som man längtar efter dessa kyliga dagar – eller inne en regnig dag då.

Fin onsdagskväll!

signature

7 comments

  1. Tack för som vanligt fina tips! Om du ska slå till på pocketkampanjen vill jag varmt rekommendera Oskuldens tid som innehåller väldigt fina och oväntade kvinnoporträtt och härlig tidlös New York-romantik.

    1. Tack för fina ord, Maria! Den ligger i min sommarhög – låter lovande. Tror att jag läst den, men det var många år sedan nu. New York romantik är aldrig fel!

  2. Å broderi! En nyupptäckt favoritsyssla efter att ha beundrat “på avstånd” länge. Nu har jag studerat ämnet på Youtube, Pinterest och även gått en liten minikurs hos en duktig brodös hemmavid så nu pyntar jag mina By Juliannie-kuddar med broderi så mycket jag har lust till 🙂 Yllebroderi är ju extra fint!

    1. Eva – så roligt! Jag känner att det kliar lite i mina fingrar också. Kanske är dags att ta fram nål och tråd igen:)

  3. Åh,broderi! Även jag ären brodös i det dolda. Längesean nu, med många oavslutade projekt. Dags att trava ner i källaren och hämta upp dem nu när det är rena höstvädret ute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *