Värmerekord

3114marmorfatMin make, aka vädernörden numero ett, konstaterade nöjt att Linköping hamnade i topp i varmast i Sverige denna dag. Hurra – eller något i den stilen – pustade jag från min skuggiga plats på innergården :). Det har också talats om den regnfattigaste juli på hundratio år här i trakterna. Trädgården känns därmed bedagad, utblommad och torrare än någonsin, men en av mina favoriter – luktärtorna – har börjat blomma. Jag blir lika fascinerad varendaste år. Ett litet svart frö som direktsås i maj och så denna blomsterprakt nu. Doften. Oslagbar. När vi var i Norrköping i veckan, köpte jag med mig ett litet marmorfat i porslin från H&M Home som blev fint där på brickan på sovrumsbyrån. Blickarna börjar dra sig lite inåt igen. Men bara lite. Det är mycket kvar av sommaren än.

signature

2 comments

  1. Det är skugga, inne med Ac på eller bad som gäller i denna värme, något annat är inte att tala om. Men inte mig emot 😉

    Hoppas ni haft en fin sommar!

    KRAM

    1. Ja, vilken sommar vi har haft! Nu regnar det här och ack så efterlängtat för både kropp och själ – och gräsmatta :). Hoppas sommaren har varit fin mot dig med! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *