Triss i inspiration: Köket

Det är tiden för förhoppningar i köket. Vardagsmatlagningen rullar i gång på allvar. Det är säsongsskifte med skördetider. Jag när hopp om att få till en fungerande modell för listor, inköp och inspiration som får det hela att kännas uppdaterat och lite nytt. Vi är några veckor in med flera nytillskott på menyn – vi har framförallt tittat i denna kokbok. Som sagt – mitt tillfrisknande från den lite osunda vanan att skaffa mig kokböcker i parti och minut är fortfarande on – men några nytillskott lär det bli i höst. Just nu väljer jag dessa två plus en virtuell.

3614kokböckerAnna och Fanny Bergenström gör alltid de finaste av böcker. Många av våra klassiker i köket kommer från dem. Det goda enkla är därför given i min hylla.

3614kokböcker1Annelie på bloggen Blomster och bakverk lanserade en ny kategori i går – Veckans Vego – som jag ser fram emot att följa. Först ut är en klassisk Ratatouille som passar utmärkt just nu med tanke på all färsk zucchini som är tillgänglig.

3614kokböcker2I oktober kommer Sunday Suppers egen kokbok. Karen Mordechai driver en sympatisk tanke om söndagsmiddagarna och hur de kan samla familj och vänner. Estetiken och budskapet är mycket i linje med den i genren tongivande Kinfolk. Själv blir jag inspirerad till att tänka kring söndagen och dess mat. Och jo, kanske kan det tänkas att jag även investerar i denna lilla bok.

Fin onsdag!

signature

3 comments

  1. Bergenströms bok beställde jag igår, den är given denna höst. Brukar säga att deras böcker är de jag använder, de andra tittar jag mest i. Även jag är nyfiken på Annelies vego-satsning – ska bli kul att följa. Tack för tipset om Sunday Suppers, detta var helt nytt för mig men ser ljuvligt ut av bilderna att döma. Fin onsdag kära du!

  2. Jag har också en förmåga att samla på mig kokböcker, men Bergenströms kokböcker är dem jag återkommer till oftast. Deras nya verkar lovande, måste genast beställas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *