Fabriken: Favorithörn

Nobody puts Baby in a corner. Säger han och drar med henne till scenen. Även om jag älskar den där klassiska repliken, så är jag nog mer av en corner-girl trots allt. Jag tycker om att sitta med överblick, att se vad som händer och att ta in ett sammanhang lite från sidan. Sedan har jag inte något emot att vara mitt i, när jag är redo att kliva fram. När vi hade varit på Gotland i två veckor i somras – faktiskt utan så himla mycket hemlängtan denna gång för vi hade det så bra – var det min kära hörna som jag gick först till när vi kom hem igen. Corner Sweet Corner liksom. Och här hemma har den blivit ett begrepp. Maaaaammaaaa! Är du i hörnan? Ja. För där är jag ganska ofta när jag själv får välja. 3614favorithörnJag har alltid tyckt att det ser så himla trevligt ut med en fåtölj i köket. Ett ställe att slå sig ner på, bläddra i kokböcker, ta med tekoppen från matbordet eller för all del – sitta och titta på disken som skall tas om hand – lite senare. Ni har ju sett hörnan innan – hur jag liksom erövrar ett nytt territorium i huset med mina väsentligheter och som jag får en flammande förälskelse för. Jag bär hit mina fina och säsongspiffar. Lite så där som jag gör när jag inreder. 3614favorithörn1Just nu bläddrar jag i vackra Josef Frank – Möbelformgivaren och vänder på små tygprov för att försöka känna in nyans till gardiner i rummet. Ett favorithörn i huset. Utan tvekan. 3614favorithörn2

Bidrag till Fabrikens Torsdagstema.

signature

6 comments

  1. Åhh vad mysigt att få plats med en fåtölj i köket. Det där med Nobody puts baby in the corner, fniss jag tänkte starta med det jag med Ha Ha! Jag hoppas du hittar något fint av Josef Kraaam Pia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *