Fredagssvepet 36/14

3614fredag1Så stavar vi fredag igen. Håll till godo med veckans svep! Claire Danes frontar kommande brittiska Harpers Bazaar inför starten av Homeland i början av oktober (SVT 6 oktober). Läs intervjun här om bland annat livet efter Brody. Sniff. Den där stjärnan på väggen liksom. Svårt att glömma den.

3614fredag2

Lovisa Burfitt har tecknat motivet Somewhere over the rainbow som säljs till förmån för Barncancerfonden (av 990 kr går 900 kr till fonden). Ett fint sätt att bidraga till något gott. (Även Sofia och Maria har skrivit om trycket i veckan).

3614fredag4Svenskt Tenn firar 90 år i år på olika sätt. Och som gammal Tennettant blir jag naturligtvis mycket glad över en ny publikation. Här finns hela härligheten att bläddra i online. Tittgodis – på hög nivå.

3614fredag7Helena tipsade om The Way We Play i går. Jag instämmer i hyllningskören – tycker precis som Helena att deras Small Talk är riktigt fina. Och när man får titta in i Casa Jansch igen – ja, det är liksom bara att fröjda sig. Fotografi: Linda Alfvegren.

3614fredag5Det är veckan för stora tapetlanseringar. Ni har väl inte missat bloggen som har total koll på ämnet – Tapetmartin? Martin Wendelbo-Hansson spanar fint kring väggbeklädnader – och fler bilder på Sandbergs nya kollektion finns inne hos honom. Min favorit i nya Brunnsnäs är Ava av Sissi Sundling med klara vibbar av en all time favorit – William Morris.

3614fredag9Även Eco sände ut en fin pressrelase som för in metallisk glans på väggarna med Eco Mix Metallic. Jag fastnade framförallt för stylingen av bilderna som ligger mitt i prick trendmässigt hösten 2014. Man har till och med fått in en Rosenskärm där på byrån.

3614fredag10Ja, för helt plötsligt var den där. Den kära Rosenskärmen, som levt ett ganska undanskymt liv i blomsteraffärens hyllor. Jag har sett den på mångas Instagramkonton. Och visst är den ståtlig – inte minst här i Åsas vackra bild på bloggen At My Casa. Det är intressant att se hur det numera går snabb trend när det gäller det gröna. Växterna har ju alltid funnits där, men nu poppar helt plötsligt enskilda arter upp som värsta “must-have”-plaggen. Fingertoppskänsla bland trendsättare och roligt att dammiga växter får stjärnstatus? Visst förtjänar de att lyftas fram de kära gröna och visst är det sympatiskt att markera säsong och nya vindar med det växande.

3614fredag12Möjlig avsaknad av diskussioner inom inredningsbloggosfären? Rättfram ny kategori hos danska Bungalow 5 där en av skribenterna, Allan Torp, satsar på Thursday Talks. Här är meningen att tycka till om olika fenomen och han går ut hårt med tankar kring jubileumsvasen i serien Omaggio för Kähler. Kommer vi få se mer tyckande framöver inom bloggosfären? Intressant att fundera kring.

3614fredag13Zetas frestar med lökar. För det är väl dags för dem nu. Jag vill gärna få tag på några påsar av narcissen White Lady detta år. Och så skall jag plantera Allium. Så nu har jag skrivit det och får skämmas i vår om jag inte gör det.

3614fredag11Lykke Li för Other Stories. En del fina klassiska basplagg och framförallt snygga kampanjbilder. Jag är mycket svag för den här typen av styling. Tjusigt, tjusigt.

3614fredag6Och så Robyn på hypade tidskriften The Gentlewomans omslag. Det får bli fredagsdisco med denna i dag.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

16 comments

 1. Det blev ju 105 lökar inköpta och planterade för mig under förra helgen. Lite pingstlilja, kungsängslilja och jättemycket Allium.
  Tennet-magasinet vill man nästan ha i handen. Något att bläddra i fram och tilbaka. Får se om jag hinner förbi Strandvägen 5 inom kort.
  Trevlig helg!

  1. Karin – såklart att jag klickat hem ett pappersex – vad vore jag väl för hängiven Tennet-tant annars ;). Åh, duktigt med lökarna. Vete sjutton varför det alltid är så trögt att få ner dem på hösten, när jag gillar dem så mycket på våren. Hoppas de kör ut White Lady i webbutiken, annars får jag skicka dig dit :). Fin helg till dig med!

 2. Tack för ännu ett fantastiskt svep! Man får en sån skön fredagsfeeling när man öppnar din blogg och hittar ett nytt svep.
  Ha en härlig helg!

 3. Hm! Märklig bild på Robyn, hon ser ut som en blandning av Paul Mccartney och David Bowie. Bra svep? Jovisst! /Lisa

 4. Kära W! Tack för alla påminnelser som du ger genom dina svep. Hade inte full koll på att nästa säsong av Homeland börjar så snart. Känns onekligen lite konstigt att serien ska fortsätta utan Brody, men jag är samtidigt ganska säker på att vi kommer vara i mycket kompetenta händer ändå. Hon är ju trots allt en av de allra bästa skådespelare som vi har just nu – Claire Danes. (Och suveräne Mandy P., dvs Saul, kommer kanske fortsätta att vara med på ett eller flera hörn, eller?)

  Underbart foto på Robyn! Känns som att stora delar av hennes sköna musikersjäl syns där.

  /helena

 5. TACK fina Weronica, älskar dina fredagssvep & kanske speciellt extra mycket denna gång <3 <3 <3

  Hoppas förkylningen har gett mig sig!

  Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published.