Fredagssvepet 1/16

Inför varje nystart är det lite samma för oss bloggare – balansen mellan viljan att förnya och att hålla fast vid det gamla. Jag publicerade det första fredagssvepet i augusti 2009. Sedan har kategorin troget hängt med, även om jag har glidit lite fram och tillbaka mellan varven och även försökt twista till det hela. Kanske är det så att svepet har blivit en sådan viktig del av bloggens DNA, så att det till slut har blivit en klassiker i sig själv. Och som bekant. Klassiker vårdar jag ömt. Håll till godo med årets första svep.

Jag börjar med Agatha Christies minst kända deckare – makarna Tommy och Tuppence Beresford – som i Partners in Crime löser gåtor med start på tisdag klockan 21 i fyran. Serien sändes på BBC i somras och recensionerna verkar vara lite blandade, men jag ger naturligtvis detta en chans – inte minst för scenografin.

116fredag1Växtligheten fortsätter att intaga våra boningar, vilket jag naturligtvis hejar på allt vad jag kan. I veckan uppmärksammade Residence boken Greenterior, vilket gjorde att den har syntsflera ställen och även hamnade i min radar. Jag är lite kluven till växter som trend och att vissa blir “it-växter”. Å ena sidan tycker jag att om man skall uppdatera sitt hem med små medel, så är det ett utmärkt sätt att ställa in en växt som känns aktuell. Å andra sidan känns det ängsligt att även det gröna skall gå i “samma-lika-fåran” med elefantöron eller rosenskärmar överallt. För fler gröna tips – titta in på Johanna Bradfords fina inlägg. Även jag lär återkomma i frågan, då fönsterbrädorna börjar gapa tomma här hemma.

116fredag5Denna tid på året är det framförallt mode som inspirerar. Säsongskiftet går tidigare där än i inredningen, liksom tendenserna. Skam den som ger sig – jag fick tag på en knutblus på rean till slut. Här tjusig dräkt från Gucci/Net A Porter. Det kräver en del att bära upp hela outfiten, men den här typen av korta jackor kommer vi få se mycket av framöver.

116fredag6Vackert blad för årets första månad från kalendern Folk/Rifle Paper.

116fredag3Lindex går all in när det gäller sjuttiotal i vår. Jag skall bland annat kika på denna kjol när den kommer i butik.

116fredag4Det är något alldeles speciellt med Indigo-blått. Jag har sett några blänkare om True Blue i tidskrifter. Nu finns en hemsida med mycket vackert att titta på. Genom Marie Strenghielm/Lovely Life.

116fredag2Vackert från Nynne Rosenvinge.

116fredag8Som sagt, tid för det mer avskalade och att släppa ljuset fritt. Det brukar vara en kort och intensiv period för mig, som inte klarar av att vara minimalist långa stunder. Svenskt Tenn.

116fredag7Themesong för det nya året. Texten är så passande i skiften. Och så kanske jag skall göra allvar i det där med att bli aktiv bilförare igen.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

8 comments

  1. Dina fredagssvep är alltid trevlig läsning. Har blivit dålig på att kommentera sedan jag slutade blogga för något år sedan (börjar dock bli sugen på att kicka igång den där bloggen igen!) men läser alltid här med stor behållning. Partners in crime ska jag kika på och kjolen föll mig i smaken. Trevlig helg! Kram Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published.