Månadens fyra: U

1714månadensfyralogga

I månadens fyra utmanar Anna och Ulrika oss på bokstaven U. Kika in på deras bloggar och join in!

Uggla | Uppföljare | Utekväll | Uppskattning

Den stora ugglefebern som blossade inredningsmässigt var aldrig min trend. Inte så att jag har något emot ugglor – i och för sig har jag stor respekt för större fåglar generellt och skulle inte alls se så cool ut som Cara gör ovan för Mulberry (A/W 2013 av Tim Walker) om jag skulle hålla i en – men jag finner inga i vårt hem. När jag tänker riktigt länge, så frammanas faktiskt en favorituggla för såväl sonen som för mig – Hedwig i Harry Potter. Lite Hedwigs Theme då.

När jag klurar kring uppföljare finner jag mest sådant som inte har blivit så himla bra. Den uppföljare som jag definitivt varit mest pepp på när det gäller populärkultur är Sex and the City-filmen som kom 2008. Jag minns hur jag följde minsta lilla bild som läckte ut från inspelningen, alla versioner av trailers som kom, musiken, intervjuer med skådespelarna, kläderna – tja, det var svårt att få nog av en uppföljare till den där rosa skoboxen som jag kunde utantill. Och jo, jag blev nöjd när jag såg filmen. Men den andra filmen, den har jag valt att glömma bort…

3714månadensfyra2En av sommarens mest minnesvärda utekvällar var en magisk solnedgång vid Ireviken på Gotland. Jo, nu ser jag redan detta i ett visst nostalgiskt skimmer och räknar bort barn som höll på att hungra ihjäl för att vi fick vänta på mat och agerade därefter – men ni ser. Solnedgång, en leende mamma som var himla glad och tacksam över stunden och en happy ending för allt blev ju bra så till slut.

3714månadensfyra3x

Uppskattningen får bli till mig själv denna gång. Det är så lätt att bara vilja framåt med snabb fart när man väl känner sig redo för det, men man behöver även stanna upp för att ge sig själv en klapp på axeln och säga – hej där – sjutton vad du gör detta bra. Jag fann min väg till dessa ord genom Tina (som huserar på ny fin blogg – in och kika om ni inte gjort det) och de träffade mig rakt i hjärtat just i dag. I går tänkte jag mycket på vad det skall bli av mig, men samtidigt hade jag självinsikt nog att inse att det jag som jag vill framåt med, inte har varit med mig så där värst länge. Så förhoppningsvis precis så. Lita på din resa. Du kommer att finna din väg.

Så blev mina fyra U denna gång. Tack Anna och Ulrika för att ni håller igång denna utmaning!

7 comments

  1. Skrattade när jag såg din uppföljare för jag tänkte omedelbart på andra filmen som jag också valt att glömma bort. Huamej! Fin fyra – och kul att du är med. Skulle gärna hålla i översta ugglan även om jag omöjligt kan se lika sofistikerad ut – älskar ugglor – älskar fåglar. (När jag blir gammal och rik ska jag samla på uppstoppade djur, i synnerhet fåglar!)((Misstänker att jag redan har hat-mail i inkorgen nu – huuu!)))

    1. Haha! Cool tant där, Anna. Jag hejar på dig och dina fåglar. Och den där filmen. Som sagt – den är glömd den.

  2. Jag såg Sex and the City serien och första filmen, sedan fick det räckte. Antar att jag blev varnad för tvåan så att jag valde att inte gå och se den.
    Vilken vacker uggle-bild! Och Harry Potter & Hedvig gillar man ju såklart! Utekvällar på Gotland är ju något alldeles extra! Så fort man är någonstans där man kan se solen gå ner i havet är det speciellt!

    1. Helt rätt – tvåan skummade jag genom en gång – och led. Nej, jag fick mitt slut med filmen. Tack för din fina kommentar!

  3. Jag kan definitivt slötitta på 2:an för kläderna och NYC-miljöernas skull. Av samma anledning har jag börjat om på Lipstick Jungle för jag vet inte vilken gång i ordningen. Tyvärr finns det bara 20 avsnitt, men de är värda att se. Samma författare som SATC. Här i USA finns de på Netflix, kanske gör de även det i Sverige?! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.