De gröna prickarna

4114grönaprickarNu lär det väl säga kaboom om detta porslin. De gröna prickarna från Italien, en av mina personliga favoriter som jag samlat på ett tag, har precis kommit in hos Artilleriet. Jag skall till Göteborg senare i veckan. Kanske är det idé att passa på att köpa en kanna, innan alla trendkänsliga som betraktar butikens sortiment som en stilnavigatör ser prickar överallt :). Fint är det. Så fint.

signature

16 comments

 1. Jag älskar din slutkläm ang. Artilleriet!:) Helt nytt porslin för min del, inte riktigt i min smak, men med som så mycket annat kanske det växer ju mer man ser det? Må gott!/kram tanja

  1. Det hela var skrivit med glimten i ögat såklart 😉 Jag gillar Artilleriet och tycker att de är urduktiga på att bygga miljöer och handplocka sitt sortiment. Kram

 2. Det är rätt roligt det där med antydan att det är mer okej att gilla de gröna prickarna om man börjat göra det innan “alla andra” börjat gilla det. Precis som den runda spegeln eller ananasen som det diskuterades flitigt om inne hos Trendenser. Varför är det inte okej att tycka om något bara för att det blivit populärt eller framförallt, varför ser vi ner på det då? Himla intressant svenskt fenomen tycker jag – vi är ett folk som tycker det är oerhört viktigt att vara individualister men är mer likartade och homogena än så många av våra europeiska grannar. Så roligt att fundera på tycker jag.

  Jag har inga gröna prickar men tycker de ser jättefina ut. Vem vet, kanske slår jag till som resten av Sverige. 🙂
  Kram
  Mia

  1. Som sagt – det hela skrevs lite med glimten i ögat 😉 Jag kan villigt erkänna att det är med viss skräckblandad förtjusning som jag ser att mina kära klassiker plötsligt blir högsta trend som t ex Spode och Svenskt Tenns produkter. Visst förtjänar de att älskas och innehas av fler – inte tu tal om det – och jag hoppas att de som köper dessa saker älskar dem av sitt hjärta 🙂 Det är en intressant fråga du lyfter – jag skrev en del om det inne hos Trendenser och i ett eget inlägg när jag köpte Adnetspegeln tidigare i år. Allt grundas i en egen smak, ett eget hjärta i vad man omger sig med, men såklart existerar man inte i något vaccum utan påverkas av vad som finns. All respekt till Artilleriet som har förmågan att plocka fram sådant som blir lite till vad folk vill ha. Summa summarum – jag håller med dig. Det är ett väldigt intressant fenomen att fundera kring! Kram

 3. Ja, så känner jag med Fornasetti, som jag älskat sedan tidiga tonåren. Plötsligt finns det överallt. Och blir en trend. Lite skräckblandad förtjusning. Och detta med prickar. Du har nog rätt där. ser det lite överallt. Inte bara på gröna porslinet utan bardotprickar och allsköns varianter.

 4. Weronica! Trendspanarinna av rang. <3 Vi står i begrepp att köpa vedkorg och undrar om du tycker Korbo blir skräpig med bottenplatta? Vilken storlek har du? Vi har en keddy så det går ju inte åt så mkt ved. Kram och tack för alla år av inspiration!

  1. Anna – sorry för sent svar och tackar ödmjukast för det epitetet ;). Vi har den som är 40 cm hög med bottenplatta. Vi myseldar mest, så jag kan inte påstå att vi hanterar mängder med ved under säsong, snarare tvärtom, men jag har inte upplevt att den skräpar så mycket. Kanske annorlunda om man eldar mycket – vet icke. Men utifrån mina erfarenheter så rekommenderar jag – så fint att se veden i korgen.

 5. Haha, ja det är lite allt eller inget nu. Men det är nog mycket för att vi kommunicerar och ser så mycket bilder av allt.

  Jag har gillat de här prickarna länge, men har inte haft möjlighet att “känna” på porslinet. Det är ju lite viktigt – det måste kännas rätt 🙂

 6. Vad kul att du gillar den stänkmönstrade keramiken Weronica!
  Den kommer från Fratelli Colì i Apulien, en familj som gjort keramik ända sedan 1600-talet. Kanske ännu längre tillbaka … Materialet är majolika och det är garanterat blyfritt, det är stöttåligt, diskmaskinbart och även miljöcertifierat. Välkommen in på min hemsida http://www.evabraun.se
  Där finns Fratelli Colìs katalog. Det stänkmönstrade finns inte med på bild eftersom jag fick ensamrätt på det när jag började importera det för snart fyra år sedan. Men alla delar finns att få med stänkmönster. Stänkmönstret har de gjort under omkring hundra år. På min hemsida finns även hänvisning till samtliga återförsäljare, Vänliga hälsningar, Eva Braun, representant för Fratelli Colì i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *