Fredagssvepet 43/14

4314fredag6Och så säger jag det med ett klassiskt fredagssvep. Hoppas ni gillar – håll till godo! Medan jag var i min sjukbubbla, så exploderade julen överallt. Jag brukar kunna landa i det, men inte i år. Jag känner mig inte alls klar med hösten på något sätt denna gång. Men låt Alla Helgona-helgen passera, så är jag där med min adventsförväntan. Bild: IKEA – Livet Hemma 

Vi tar väl vintertiden först i alla fall. Natten mellan lördag och söndag är det dags. Kanske tid att putta ner några tulpanlökar i jorden för mig som ligger ljusår efter tänkt plantering…

4314fredag3Elisabeth Dunker på Fine Little Day har precis släppt sin bok. Den hamnar på min önskelista, tomten. Pressbild: Natur & Kultur/Tovelisa Dunker.

4314fredag2Säsongen kallar på varm choklad. Jag tänker mig att testa detta recept från Johannas Inspiration.

4314fredag5

Varmt för halsen/H&M.

Äntligen Downton Abbey på lördagarna igen. Äntligen Maggie Smith. Höstmys på högsta nivå det.

4314fredag10Höstens trendväxt? Jag skulle säga fiolfikusen. Till skillnad från den upplyfta Rosenskärmen är detta något som finns att hitta på de flesta ställen. Rädda en fikus från din mataffär eller från närmsta IKEA och låt den förgylla ditt hem istället. Fint med stora gröna blad.

4314fredag4Och snart på varje inredningsnörds soffbord. Garanterat även på mitt. Lotta Agaton och Pia Ulins nya bok kommer snart.

4314fredag1Tjusig sovrumsvy från Lexington som satsar på unga storstadsbor med nya Urban Collective. Pressbild: Lexington

4314fredagI går kväll såg jag de första avsnitten av nya The Affair som finns på HBO Nordic. Jag fastnade på en gång. Läs mer om serien inne hos Helena. Höstens på Ipaden.

4314fredag9Den gröna marmorn är överallt i höst och det är väl ingen vild gissning att dessa små ljusstakar från Ferm Living kommer att göra succé. Årets adventsljusstake har det sagts. Och så är Så mycket bättre igång. Veckans fredagstoner får bli dessa.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

13 comments

 1. Konstigt, med mig är det lite tvärtom i år, har redan börjat bläddra lite smått i några gamla julinspirerande inredningsmagasin… Fast vi tar allahelgona först, det gör vi! Det är ju inte en tradition man vill hoppa över i första taget.

  Och vad kan jag annat än att fylla i med – gasta i med: MER MAGGIE SMITH ÅT FOLKET!! 😉

  Tack för svep, och jag hoppas att hösten blåser en varm och frisk helg åt ditt håll!

  /helena

 2. Tack för ännu ett härligt fredagssvep, det blir en fin fredagskänsla när man går in här och hittat ett nytt svep:-)
  Härlig hösthelg! //Elisabet

 3. Jag kommer inte ihåg hur jag ramlade över din blogg, men jag har läst den i några år nu.
  Jag vill bara säga att jag tycker att den är jättefin. Jag älskar det pampiga språket, din uppenbara kärlek till böcker (Som vi delar, jag investerade i Narnia-serien med pengar från födelsedag och jul när jag var 12!). Jag älskar att du står för tennetestetiken och det skräddade, svala och klassiska.
  Kommer som sagt inte ihåg hur jag hittade din blogg, men tacksam är jag att jag gjorde det.
  Trevlig helg! //Lina

 4. Välkommen tillbaka, du har varit saknad några dagar och tack för inspirerande fredagssvep som vanligt.
  Jag är så nyfiken på hur det blev med era förändringar i vardagsrummet och ert soffköp då vi också håller på med det.
  Trevlig helg! //Anna

 5. Vad roligt att du är tillbaka! Blev nästan lite orolig att du var på väg att tröttna 🙂 Fint svep.

  Trevlig helg!
  Anna

 6. Ja, den här tidsomställningen till vintertid… lite tungt att det blir mörkare så tidigt men som jag älskar just den här dagen idag. Den känns alltid magiskt lång med den extra timmen (för med småkidsen så blir det minsann ingen extra sovmorgon utan det är upp på gammal tid)!

  Och tack för serietips! Förutom Homeland har jag ingen serie alls “igång” nu så det var välkommet med ett nytt tips.

  Ha en fin söndag! //Petra

 7. Är det bara jag som inte fattar varför Ulin/Agatons bok heter Colorful? Vad jag sett av de båda damerna och uppslag i boken så verkar snarare avsaknaden av färg vara deras grej…

  Trevlig söndag!

 8. Hej Weronica!
  Hos mig skiner solen idag och det blåser varma vindar.
  Tittade in på Insta och såg att du är på g i vardagsrummet. Det ska bli såå spännande att följa det.
  Visade din blogg för dottern som nu väljer tapeter till en utbyggnad. Hon blev lite frälst kan man säga :-).
  Tack och kram till dig
  Annika

 9. Det går snabbt i svängarna nu ska du veta. Nyser man så missar man något. Men det blir mysigt med jul och all planering, alla förberedelser och all förväntan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *