Advent & Jul 2014: Örsholmsstaken

4614örsholmsstakenEn klar kandidat till årets julprodukt är ljusstakarna från Örsholm. Det småländska hantverket, historien bakom och den klassiska formen känns mycket 2014. Det stora formatet är sprungen ur fönstren på herrgården Örsholm i Småland dit den ursprungligen formgavs. Jag har redan sett ljusstaken på några ställen och jag tror att vi kommer att se mycket av den framöver. Jag tycker om att den tar plats och att den fungerar på många ställen än bara i fönster. Jul 2014 – ja, men även en klassiker för många, många år framöver.

4614örsholmsstaken1Bilder från Örsholmsstaken. Lista på återförsäljare här.

signature

3 comments

  1. Åh, vad fin! Dessutom en bra bakgrundshistoria och hantverk. Älskar sånt. Tack för tipset, klickade genast hem en vit. Den grå var också en stark kandidat. Hoppas jag valde rätt nu bara… =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *