Månadens lista – Februari

Jag älskar ju listor av alla de slag som ni känner till. Snart kommer en ny veckolista – vår 7 a week här på Days & Weekends – men innan dess hakar jag på Tant Johannas månadslista. Jag har tagit mig friheten att göra om ganska mycket i kategorierna så att de passar mig bättre. Om jag skulle blogga om bilar, frisyrer, sweatshirts , kaffekoppar och skor skulle det inte bli så himla mycket, men med mina valda ord hoppas jag att kunna inspirera på mitt sätt. Jag är gärna en i gänget som gör listor varje månad. Med det sagt – håll till godo med den första.

OUTFIT

915februarilistanI februari har jag mer eller mindre bott i mina ponchos från Soft Goat. Nu har de släppt vårnyheterna på sajten. Hederliga modeller som stylats snyggt och visar på hur olika uttryck man kan få beroende på vad som sätts till. Jag känner mig inspirerad att kliva ur soffan och ta ponchon ut när det blir aningen varmare utanför. Snart har vi mars.

ORD

915februarilistan1Ja, det är nu det vänder. Så måste det vara. Februari har sannerligen varit en sjuk månad hemma hos oss med låga energinivåer. Sportlovet förra veckan gick mest åt till att kurera oss. Nu är det vår tur. Så får det bli. Bild här.

VINTAGE

915februarilistan2Mitt bästa loppisfynd i februari var definitivt ishinken från Day Dream Production som syns på bilderna här. Mitt blå äpple gör mig mycket glad varendaste dag. Bild på päron från samma serie från Auctionnet.

BLOMMOR

915februarilistan3Snittblomskontot maxar nog någonstans precis just nu. Ack så man behöver dem nu innan trädgården och det vilda tar vid med sin grönska.

KLASSIKER

915februarilistan5Det återstår att finna en tenntavla av Anna Petrus för trettio kronor på loppis som mannen på senaste Antikrundan gjort. Jag blev inspirerad att åter ta fram min bok om Petrus från hyllan och läsa mer om denna coola kvinnliga konstnär. Om man klickar in sig till Antikrundan på Play finns det även ett litet inslag om Petrus. Många har troligtvis sett hennes lejon för Svenskt Tenn i Lotta Agatons styling för Residence i deras jubileumsnummer. En tungviktsklassiker det.

MOOD

915februarilistan6Det blir alltid lite av en tomhetskänsla när man tittat klart på en serie som man följt under många avsnitt. Den senaste upplevelsen var den åttonde och sista säsongen av  Dexter om jag såg klart på Netflix i helgen. Det är helt klart en konst att avsluta på ett snyggt sätt. När jag hade smält det lite denna gång och faktiskt googlat lite och läst det hela från upphovsmakarnas synpunkt, då tyckte jag nog att det var värdigt.

DETALJ

915februarilistan4Att jag är otroligt svag för keramik är långtifrån någon nyhet. När det som här kombineras med vackra detaljer faller jag handlöst. Igen. Paradisverkstadens vackra Relief får glänsa lite extra denna månad. En sådan där detalj som är taktil, där man kan känna på de handskurna mönstren i krukan på fönsterbrädan.

PÅ ÖNSKELISTAN

915februarilistan8Sedan jag var på Millesgården och såg den fantastiska grinden med orden från Ruth Milles – Carl Milles syster – Låt mig verka medan dagen brinner, har jag placerat denna lilla tennask på min önskelista. Det är något med de där orden som lockar. Att fånga den där dagen, med betydligt mindre slitna ord. Ja tack.

INSPIRATION

915februarilistan7I tidningshögen denna månad har jag framförallt bläddrat fram och tillbaka i Elle Decorations reportage från Skåne och hemmet som tillhör chefredaktören för Femina. Ögonen har framförallt dragits till den gedigna samlingen av keramik från Upsala Ekeby – se några bilder här. Det är dels en otroligt fin samling, dels ett fint exempel på hur man kan visa en samling i ett hem på ett vackert sätt. Månadens inspiration. Bild här.

XOXO

915februarilistan9Slutligen lite extra bloggkärlek till just Tant Johanna som fått upp farten ordentligt inne hos sig med det ena inspirerande inlägget efter det andra. Keep up, Johanna ♥

Nu ser jag fram emot mars!

signature

12 comments

  1. Åh, vilken härlig lista Weronica! Gjorde samma reflektion som du häromdagen, att den där listan kan jag inte haka på för då blir det inte så spännande läsning 😉 Men man kan ju mycket väl göra sin egen tolkning. Fint där. Och hoppas verkligen att ni kommit igenom allt virus nu och får njuta en frisk vår.

    1. Tack snälla, Annelie! Haka på du med – listor är så roliga att både göra och läsa tycker jag. Kreativ frihet får man ta till ibland :).

  2. Tack fina du för en inspirerande lista! Har som du sett Paradisverkstans Relief och beundrat. Får känningar av Uppsala-Ekeby (fast på ett bra sätt ;-)), just det där taktila som finns men inte är omedelbart synligt.
    Det bästa är väl när tips på saker kan få en att fundera och begrunda som citatet på tennasken och inte bara konsumera..

  3. Åh, vad jag tycker om dina listor! Guldkorn att njuta av under lunchen eller fikapausen. Alltid spot on för mig – kram!

  4. Vilken fin lista du har satt ihop Weronica! Smart att frångå kategorierna lite. Jag gjorde ett försök att använda Johannas ursprungliga kategorier och lyckades väl till sist, men det tog sin tid… 🙂 Ser fram emot din veckolista imorgon också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *