Blått är flott

614ishinkDet blåser blå vindar i matrummet med mitt fagra äpple. Jag tyckte att det verkade vara något bekant med den där formen och mässingen på locket där på hyllan i välgörenhetsbutiken. Och mycket riktigt – en ishink från australiensiska A Daydream Production som bland annat tillverkade till Svenskt Tenn. De finns i flera färger och den här blå är en personlig favorit. Vete sjutton om jag bränt min tur redan nu i februari när det gäller second hand detta år, men det här var ett makalöst fynd för trettio kronor.

614ishink1Elegans i kombination med fagra anemoner i den där riktigt djupblå färgen och sprickfärdiga körsbärsknoppar.

614ishink2Blått är flott.

13 comments

  1. Du har så fin känsla för färg Weronica! Det blåa äpplet tillsammans med de blå-vita porslinet och bakgrunden i tapeten. Äpplets “knopp” tillsammans med ljusstakarna. Så upp-piggande, livliga och vackra färgkombinationer. Jag hoppas ju verkligen din 2:nd hand-lycka håller i sig så du kan bjuds på fler fina bilder. Det är en sån skön kontrast till de färger jag oftast har runt mig.

  2. Fantastiskt Weronica! Blått är som sagt flott, jag är så glad vi verkar få se mer av det i vår och sommar. Äpplet är smashing, skulle mer än gärna håva upp en isbit ur det till min drink! Du verkar ha blivit en riktig loppis-räv på sistone, grattis! 😉

  3. Ett sådant här inlägg går ju bara inte att låta bli att kommentera! Ett äpple om dagen…har aldrig känts vackrare och relevantare än här. Vilken blå ton du sätter, helt utan vemod dock. 😉

    /helena

  4. Äsch, nu glömde jag ju säga något om Eva Hild. Måste bara få konstatera – än en gång – hur avundsjuk jag är på din lilla krumeluriga samling. Samtidskonst i miniformat. En dag så, då. En dag…

    /helena, igen.

  5. Så vackert arrangemang! Underbart! Blir sugen på att ta en titt i stadens välgörenhetsbutiker nu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.