Days & Weekends: 7 a week # 18

1315mypreciousMed tisdagen kommer vår veckolista här på Days & Weekends. Håll till godo med den artonde i ordningen. En av mina absoluta favoritdofter är Diptyques fikondoft. Vintern är inte min stora parfymsäsong, men nu känner jag att det börjar bli roligt med doft igen. Och den här är framförallt sommar för mig.

1315thebestversionAtt vara den bästa versionen av mig själv, innebär också att avstå från sådant som inte passar just mig så bra. De höga sjuttiotalsjeansen syns överallt för tillfället – inte minst H&M:s variant som blivit en försäljningssuccé. De är himla fina, inte tu tal om det, men jag känner att det inte alls är min sak att bära upp. Däremot tar jag med mig det flätade skärpet, skjortan och axelremsväskan från vackra Daria i kedjans fina vårkampanj.

1315nextdoorBlomman som får sola sig allra mest i glansen för tillfället är utan tvekan vallmon. Den sköra skönheten – titta bland annat på vackra buketter hos Mokkasin, Maria Emb och At My Casa – är verkligen något alldeles extra. Om man vill ha en mer varaktig variant finns vackra tryck hos Dry Things av fotograf Ewa-Marie Rundquist.

1315mybedsidetableNär årets första nummer av Trädgårdsliv når brevlådan vet man att det gröna snart är på gång. Jag älskar det tjocka pappret som används i tidningen som doftar alldeles speciellt när man tar av plasten.

1315thekitchenJa, det är ju den där pågående kokboksdetoxen, men jag har Lisa Lemkes tidigare böcker och det verkar som om den nya är så fin. Framförallt är jag mer och mer förtjust i kokböcker som berättar något mer än att endast vara en receptsamling. Den här boken ser ut att ha det mervärdet.

1315gogreenJag är på gång med ett nytt grönt projekt här på bloggen tillsammans med några vänner. Jag hyser gott hopp om att det blir en riktigt rolig säsong när det gäller trädgård. Fin liten anteckningsbok från Etsy.

1315amoreDet här är min senaste kärlek när det gäller TV-serier. Jag hade redan innan hört mycket gott om The Americans (inga länkar – ni får googla själva med tanke på spoilers och fler säsonger) och när jag såg att den första säsongen låg ute på Netflix var jag inte sen att klicka mig in. Jag har hunnit hälften in i spiondramat i åttiotalets kalla krig. Det så kallade pilotavsnittet som alla amerikanska TV-serier har är riktigt vasst. Inte minst till tonerna av den här som det var länge sedan jag hörde. Rekommenderas varmt!

Helenas lista finner ni här.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin tisdag!

8 comments

  1. Philosykos är min favoritdoft, så enkel men ändå med en liten häftig doft. Jag är på de sista dropparna så dags att införskaffa ny här också!

    The Americans har jag också hört mycket om, hoppas den kommer på engelska netflix också!

    1. Ja, det är en sådan där doft som man direkt saknar om man är utan den. Karakteristisk, men passar alltid precis som du skriver. Och hoppas du får tillfälle till The Americans. Jag skall nog ta ett avsnitt till i kväll!

  2. The Americans, visst är det den serien där min gamla Felicity-favorit Kerri Russel (osäker på stavningen…) är med? Den borde jag också se i så fall. Har alltid gillat denna skådespelerskas subtila spelstil.

    W, önskar dig en skön tisdagskväll!

    /helena

  3. Jag är så glad i din blogg! Du skriver så fint och klokt och dina bilder är så vackra och inspirerande.
    Varma vårhälsningar från lilla Åland.
    PS Var får man tag på Diptyque-dofterna?

Leave a Reply

Your email address will not be published.