Days & Weekends: Påskinspiration

PåskinspirationDenna påsk inspireras jag av glädje över säsongen, förväntan inför våren, doft och färg. Bland äggen och fjädrarna vill jag hylla det växande och den skira spirande grönskan. Jag vill få jord under naglarna och det som skapas inne bär en förhoppning om det som snart väntar där ute. I mitt moodboard inför denna påsk spelar hyacinten en stor roll. De senaste åren har dess ursprungliga karaktär av vårblomma förstärkts i handeln och i år finns det fina sorter att välja på. Jag är särdeles förtjust i den fagra Gypsy Princess och dess toner i korall.

påskinspiration1I samklang med att hylla det växande exponeras de vackra rötterna och lökarna i klassiska hyacintglas. De hör traditionellt en annan högtid till, men de förtjänar att glänsa även nu. I en annan kruka har jag planterat en gul hyacint, där några små vaktelägg och fasanfjädrar får förstärka känslan av påsk. Krukorna och hyacintglasen är inköpta på loppis.

påskinspiration2Ett tips på en enkel dekoration till påskbordet är att sätta en liten lök, här vit pärlhyacint, i ett äggskal. Om man vill kan man även ta i en fjäder och fästa ett enkelt placeringskort i dekorationen som sätts i äggkoppar vid dukningen.

påskinspiration3I år känner jag för att blanda de vanliga ljusen med färgade. De gula påskljusen kittlar lite retro och placeras med fördel i äldre ljusstakar till dukningen.

påskinspiration4I år inspireras jag av såväl färg som det spirande i min påskbukett. Den traditionella bindningen med björkris får vila. Jag väljer istället att ta in skir grönska där viburnum spelar samman med formstarka tulpanprimadonnor, ranunkel, påsklilja och narcisser som sprider väldoft.

Varmt välkommen du kära påsk!

Styling och foto av Weronica Fremenius för Days & Weekends.

12 comments

  1. Åh Weronica, jag blir stum av beundran. Varje bild är ett konstverk, jag blir alldeles knäsvag.

  2. Vilka underbara bilder….och vilken inspiration de förmedlar!
    Kom just hem från en runda till blomsteraffären och där velade jag bland alla blomster, och det slutade med enbart en bunt med fjädrar till riset…får väl bli en runda i morgon igen,då jag fick lite nya tankar tack vare ditt fina inlägg!
    kram

  3. Jösses vad vackert! Du ger mig ett ton av inspiration med dina underbara bilder. Som någon sa du överträffar dig själv!
    Har också börjat snegla på hyacinter, då gula och aprikos inte direkt är några julfärger så är det nog lättare att ta till sig dem.

  4. Men detta är ju helt fantastiskt! TACK för allt härligt du sprider, både tänkvärda och fina ord och tankar, samt ljuvliga bilder. Helt unikt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.