Fredagssvepet 13/15

Då har vi fredag igen. Håll till godo med veckans svep. Vi börjar med det inte helt överraskande beskedet att den sjätte säsong som nu spelas in av Downton Abbey, kommer att bli den sista. Jag tycker alltid att det är klokt att sluta medan en serie fortfarande förmår leverera och att man inte kör konceptet i botten. Visst kommer man att sakna karaktärerna – men förhoppningsvis blir det en riktigt bra säsong som gör livet för bland annat Mary och Edith till något extra. Och med Downton ute ut bilden, är det bara att hoppas på någon ny måste-serie i genren brittiskt kostymdrama som det är mycket svårt att få nog av.

Jag har inte läst J. K. Rowlings vuxendeckare, även om jag är ett stort fan av Harry Potter – eller kanske tack vare det när jag läste recensionerna. Nu kommer en filmatisering och den kan jag tänka mig att lägga några timmar på i miniserieformat. Hoppas på god underhållning hos HBO Nordic.

1315fredag5

Ett sådant här gyllene ägg önskar jag mig påskharen.

Fin kampanjbild från Zara. Det går inte att komma undan 70-talsvindarna denna vår.

1315fredag4
Natten mellan lördag och söndag är det dags för sommartid igen. Jag har inte haft ett armbandsur på ett antal år, men nu börjar jag att sakna det – inte minst som accessoar eftersom jag nu en gång för alla är en armbandsmänniska. Vivianna från Georg Jensen är en riktig klassiker i sammanhanget och något att önska sig till ett speciellt tillfälle.

1315fredag6

Fint litet tryck av The Lepolas hos The Calm Gallery.

1315fredag3I morgon släcker vi ner för Earth Hour. Här tänder vi ljus i Mikaela Willers barockljusstake.

1315fredag8

Fredagstoner från Jocke Berg och Lisa Nilsson.

1315fredag7Jag har fått några frågor om de större fjädrar som jag använde i påskinspirationen i veckan. De finns hos Panduro Hobby här.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

2 comments

  1. Åh, den klockan från Georg Jensen är verkligen ett smycke! Och håller verkligen med om att kampanjbilden från Zara är fin, med klara associationer till 1970-tal – vacker.
    Tack för läsvärt och trevligt svep, som vanligt!
    Kram Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published.