Månadens lista – Mars

Månaden mars närmar sig sitt slut. Jag samlar mig till en månadslista som är min egen version av Tant Johannas. Håll till godo.

OUTFIT

1315månadenslista3Jag hann bara känna lite på den kära trenchcoaten, innan de isande vindarna kallade på vinterkappan igen. Men den hänger som vanligt där ute i hallen och väntar på aningen varmare väder. Jag håller alltid ögonen öppna för fina modeller i denna klassiker – på bilden InWears variant för säsongen med blixtlås på fickorna.

ORD

1315månadenslista6

Spirande vårkänslor, eller hur? Det är lätt att känna sig pånyttfödd denna tid, när man väl har ömsat skal och kommit i fas.

VINTAGE

1315månadenslista1x

Mars månads hjärtklappning när det gäller vintage fick jag när jag fann det stiliga våningsfatet av Estrid Ericson för Gullaskruf/Svenskt Tenn som jag visade här. Stjuttiofem kronor lycka helt enkelt. Jag skulle inte ha något emot att springa på det fat av Ericson som syns på bilden om man säger så. De går för höga priser på auktionshusen och visst är de eleganta i sin form.

BLOMMOR

1315månadenslista5Denna påsk har jag feeling för hyacinter som jag visade i gårdagens påskinspiration. Jag band även en liten bukett där de gula får glänsa.

KLASSIKER

1315månadenslistaDet var en lång väntan på min julklapp denna gång, men när den väl kom var det värt det. Numera glänser den stiliga Kungalampetten i vårt matrum på bilder som jag visade här. Jag tänder den ofta och den lyser upp som en liten sol på väggen när vi sitter och äter. Bild: Artilleriet.

MOOD

1315månadenslista2När Lisa Burenius visade de här små trycken på Instagram, var jag inte sen att beställa dem. De känns klockrena för min del, eftersom jag gärna svänger mig med båda uttrycken. Allt gott undertecknar jag gärna meddelanden med och Nu vänder det – ja, det är helt enkelt nu det vänder :). Bild: Lisa Burenius/Instagram.

DETALJ

1315månadenslista7Månadens detalj för min del är helt klart vårt äldre sidobord från IKEA, som fick nytt liv bakom soffan. Jag tycker om när klassiker kan flyttas runt i hemmet och få ett nytt uppsving – inte minst med tanke på Nöjd är det nya svarta.

PÅ ÖNSKELISTAN

1315månadenslista8Jag har en större variant av Lyngbyvasen som används flitigt. Nu önskar jag mig även någon mindre för de små buketterna som snart kommer från trädgården.

INSPIRATION

1315månadenslista4Den främsta inspirationskällan denna gång får bli besöket i Göteborg i början på månaden. Blommor, tapeter och vårsol – jag lämnade staden med mycket fint i tanken.

XOXO

1315månadenslista9Lite extra amore till StyleBy som är den enda svenska modetidningen som jag läser för tillfället. Månadens omslag med kombinationen aprikos och grön känns lite extra också som ni såg i min påskinspiration för året.

Nu säger jag snart tack för denna gång mars – och varmt välkommen april.

3 comments

  1. den där ljust gula buketten, den är ju helt underbar! Och jag som inte brukar falla för gult. Men den här är ljuvlig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.